Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obrat pod taktovkou skvělého Murrayho. Denver ovládl proti Lakers i druhé semifinále NBA

Basketbalisté Denveru mají solidně nakročeno, aby si poprvé v historii zahráli v NBA o titul. Nuggets ovládli i druhý duel semifinále play-off, když Los Angeles Lakers porazili 108:103. Domácí přitom většinu střetnutí prohrávali, ale díky skvělému výkonu Jamala Murrayho skóre v poslední čtvrtině otočili. Hvězdna zápasu dala 23 ze svých 37 bodů právě v závěrečné dvanáctiminutovce.

Jamal Murray
zdroj: ČTK / AP / autor: Jack Dempsey

Denver má doma nejlepší bilanci ze všech týmů v soutěži, ale po prvním duelu Lakers cítili šanci, že by mohli v Ball Areně alespoň jednou uspět. A neměli k tomu daleko. Velkou část zápasu vedli, a to až o 11 bodů. Jenže pak vzal zápas do svých rukou Murray.

Rozehrávač Denveru sice v předchozích třech čtvrtinách zahodil 12 ze svých 17 střel, ale pak čtyřmi trojkami nastartoval šňůru 15:1, která přinesla Nuggets v poslední čtvrtině dvanáctibodové vedení. Lakers se sice ještě minutu před koncem dotáhli na rozdíl jediného koše, ale Murray sedmi trestnými hody výhru uhájil.

"V první půli jsem minul několik volných střel, ale spoluhráči mě podpořili, ať střílím dál. To bylo pro mě klíčové. Důležité bylo, že jsem si nepřestal věřit, a nakonec jsem se začal trefovat," řekl Murray. "Prověřili nás, hráli dobře, ale my jsme zůstali disciplinovaní, drželi jsme se plánu, udělali potřebné úpravy, a nakonec to vyšlo," dodal.

Kromě Murrayho táhl Denver tradičně i srbský pivot Nikola Jokič, který zapsal svůj třináctý triple double v play-off v kariéře za 23 bodů, 17 doskoků a 12 asistencí. Michael porter přidal 16 bodů. V dresu Lakers měl k triple doublu blízko i LeBron James s 22 body, 9 doskoky a 10 asistencemi. Austin Reaves měl také 22 bodů, Rui Hačimura 21 bodů a Anthony Davis 18 bodů a 14 doskoků.

Lakers tak nyní potřebují potvrdit, že v letošním play-off jsou na své palubovce neporazitelní, když zde dosud vyhráli všech osm zápasů. "V obou zápasech jsme měli šanci, kterou jsme nakonec nevyužili. Ale tohle je série na čtyři výhry a doma ukážeme, že ještě není nic rozhodnuto," řekl James.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články