Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájkyně titulu z USK načínají Euroligu proti Kayserisporu

Praha – Obhájkyně titulu basketbalistky ZVVZ USK Praha vstupují do nové sezony Evropské ligy. Od 19:00 přivítají v pražské hale Královka nepříjemný Kayserispor, přičemž turecký celek touží vylepšit umístění z minulého ročníku, kdy mu těsně unikl postup do play-off. A proti úřadujícím šampionkám se jistě bude chtít vytáhnout. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Radující se basketbalistky USK
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Pro Pražanky byl před vstupem do sezony velkou vzpruhou triumf v evropském Superpoháru, v jehož finále porazily favorizovaný Jekatěrinburg 93:91. V sobotu pak sehrály další těžký zápas proti mistryním světa reprezentantkám USA. Tam trenérka Natália Hejková dala prostor celému kádru a šetřila opory. Výsledkem byla prohra 53:85, která však prý i tak byla přínosem.

"Jsem ráda, že jsme to sehrály, protože nás to vrátí zase zpátky na zem. Sebedůvěra je dobrá věc, ale tohle nás vrátilo tam, kde je třeba být. Superpohár je už minulostí a nová sezona bude o něčem jiném," prohlásila Hejková.

Prvním euroligovým soupeřem bude Kayserispor, který v minulém ročníku obsadil deváté místo. Před novou sezonou ho sice opustilo několik opor v čele s americkou rozehrávačkou Lindsay Whalenovou a španělskou reprezentantkou Laurou Nichollsovou, přesto přiveze do Prahy silný tým. "Mají pět nebezpečných hráček, navíc první zápas je vždy složitý, zvláště když jako obhájci hrajeme doma. V tu chvíli se nad námi vznáší slovíčko musíš. Bude to nepříjemný soupeř. I v minulé sezoně ukázal, že umí vyhrát i proti favoritům," řekla trenérka.

Je nám líto, video expirovalo.
USK Praha zahajuje cestu za obhajobou v Eurolize proti Kayserisporu

USK má ještě esa v rukávu

Klíčovou hráčkou je turecká reprezentační pivotka Lara Sandersová, novou posilou je Zoi Dimitraková, která patřila k oporám Řecka na mistrovství Evropy. Tým spoléhá i na americké hráčky, jimiž jsou zkušená pivotka Janel McCarvilleová a rozehrávačka Odyssey Simsová, kterou čeká evropská premiéra.

"Nemáme o nich žádné video, to se moc často nestává. Jenže ony ještě nic neodehrály před kamerami. Musíme vycházet z toho, že známe jejich hráčky, jen nebudeme znát jejich signály, zatímco ony si nás mohly prohlédnout v Superpoháru. My jsme tam ale ještě neukázaly všechno a máme esa v rukávu," uvedla zkušená slovenská trenérka.

Domácí trápí zdravotní problémy

Za USK nenastoupí jedna z hlavních hvězd Sonja Petrovičová, která má zlomený prst. A nejistý je i start nové posily Marty Xargayové, jež si v přípravě s USA poranila kotník. "Uvidíme, jestli bude moci hrát. Je to post, který nás bolí nejvíce, protože už za ni nemáme náhradu. Měla alternovat Sonju, která je také zraněná. A Alena Hanušová se tam necítila nejlépe," dodala Hejková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články