Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Obhájkyně titulu USK čeká repríza finále s Jekatěrinburgem už ve skupině

Mnichov - Na obhájkyně titulu v Evropské lize, basketbalistky ZVVZ USK Praha, čeká v příštím ročníku souboj s finálovým soupeřem Jekatěrinburgem už ve skupině. Rozhodl o tom los v Mnichově, který pražskému klubu přisoudil mimořádně těžké soupeřky, když se utká s Bourges, Gironou, Castors Braine, Orenburgem, Wislou Krakov a Kayserisporem. V soutěži se mohou představit i Žabiny Brno.

Jana Veselá (vpravo) slaví triumf USK Praha v Eurolize
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Hráčky USK sice vstupují do soutěže jako obhájkyně titulu, ale jelikož o nasazení rozhodují výsledky z posledních tří sezon, v osudí byly až ve druhém výkonnostním koši. Proto hned narazily na druhého finalistu Jekatěrinburg se světovými hvězdami Dianou Taurasiovou a Albou Torrensovou.

Kromě něj je však čekají i další těžcí soupeři. Finalista turecké ligy Kayserispor, překvapivý španělský mistr Girona, Bourges v kádru s francouzskými vicemistryněmi Evropy v čele s hvězdnou rozehrávačkou Céline Dumercovou, Orenburg či Wisla Krakov, za kterou má nastupovat i bývalá česká reprezentantka Kateřina Zohnová.

Posledním účastníkem skupiny je belgický šampion a finalista posledního Evropského poháru Castors Braine, za který má hrát ukrajinská hvězda z ME Alina Jagupovová. S Braine se navíc USK utká už 6. října v semifinále Superpoháru, který hostí právě belgický celek. Další dva účastníci budou vítěz Eurocupu Villeneuve a Jekatěrinburg.

Euroliga startuje 14. října, Brno bude kvalifikaci hrát 29. září doma a odvetu 2. října. Pokud Žabiny v kvalifikaci postoupí přes Salamanku, zúčastní se skupiny A s Fenerbahce, Schiem, Villeneuve, Galatasarayem, Kurskem, Košicemi a Šoproní.

Pokud se však Žabinám postoupit nepovede, automaticky zaujmou místo ve skupině G druhé hlavní evropské soutěže Evropského poháru, kde by narazily na svého městského rivala Valosun Brno společně s maďarskou Miskolcí a Neapolí. V Eurocupu letos startuje také Nymburk. Na něj čekají ve skupině F Pécs, francouzské Landes a vítěz kvalifikace mezi Fribourgem a nizozemským Orange Blizzards Nieuwegein.

Los Evropské ligy basketbalistek:

Skupina A: Fenerbahce Istanbul, Galatasaray Istanbul, Dynamo Kursk, Good Angels Košice, Schio, Villeneuve D'Ascq, Šoproň, Žabiny Brno/Salamanka.
Skupina B: USK Praha, Jekatěrinburg, Bourges, Naděžda Orenburg, Kayserispor, Wisla Krakov, Castors Braine, Girona.

Los Evropského poháru basketbalistek - západní konference
Skupina E
: Nantes, Pecsi, TSV 1880 Wasserburg, Venezia.
Skupina F: Nymburk, Landes, Pécs, Fribourg/Orange Blizzards Nieuwegein.
Skupina G: Žabiny Brno/Salamanka, Aluinvent DVTK Miskolc, Valosun Brno, Neapol.
Skupina H: Györ, Namur, Angers, Clube Uniao Sportiva. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články