Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Obhájci titulu z Nymburku přešli přes Olomoucko do finále

Obhájci titulu z Nymburku si v nejkratším možném čase zajistili postup do sedmnáctého finále basketbalové ligy v řadě a budou usilovat o 16. trofej za sebou. Ve čtvrtém zápase semifinále porazili Olomoucko 102:67 a sérii ovládli 4:0.

Petr Benda z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Úřadující šampioni zvládli poslední krok suverénně. Na rozdíl od předchozích tří duelů s Olomouckem měli tentokrát zápas v Prostějově pod kontrolou hned od počátku a soupeři nedali šanci. Vítěznou sérii prodloužili na 55 ligových zápasů.

Vítěze střelecky táhla dvojice Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík. Hruban si připsal 20 bodů, Bohačík, který duel zahájil třemi trojkami v úvodních třech minutách, dal o jeden méně. Navíc oba zaznamenali pět doskoků.

"Padalo nám to, a to se vždy hraje lépe. Nebyl to tak zajímavý zápas jako předchozí, ale pokud se podívám na celou sérii, musím ocenit práci, kterou Olomoucko a trenér Benaček v této sezoně vykonali. Kdyby se v nadstavbě nezranil Palyza, určitě by skončili v tabulce výše," ocenil trenér vítězů Oren Amiel soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Nymburku jsou posedmnácté v řadě ve finále ligy

Hladký zápas dnes nečekal ani Hruban, který se rozehrál po předchozích nevýrazných výkonech. "Základní pětka byla utavená. Ten výsledek je pro ně nepěkný a za celou sérii si to nezasloužili. Naopak by si asi zasloužili jednu výhru. Možná by si zasloužili za své výkony být s námi ve finále," pochválil Olomoucko. "Mají můj velký respekt, protože dlouho nás nikdo v lize takhle nedonutil hrát naplno," dodal.

Benaček uznal, že dnes jeho svěřenci na Nymburk neměli, a v závěru dal šanci mladým hráčům. "Nehráli jsme dobře, kluci toho už asi měli dost. Celá série ale byla zajímavá. Dokázali jsme odehrát dvě a půl vyrovnaných utkání s Nymburkem a dokázali jsme si, že na to máme," řekl s tím, že nyní se mužstvo soustředí na sérii o třetí místo. "Chceme získat medaili a to bude naším cílem. A přeji hodně štěstí Nymburku, aby získal další titul," dodal.

O titul se Nymburk utká s vítězem druhé semifinálové série mezi Svitavami a Děčínem. Jejich souboj je po čtyřech zápasech nerozhodný 2:2, pátý duel hostí v úterý Svitavy.

Semifinále play-off ligy basketbalistů - 4. zápas:

Olomoucko - Nymburk 67:102 (15:25, 34:62, 47:81)

Nejvíce bodů: Palyza, Váňa a Sehnal po 10 - Hruban 20, J. Bohačík 19, Myers 11. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články