Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Obhájci titulu z Miami zdolali lídra NBA Oklahomu

New York - Souboj největších hvězd NBA vyzněl nejlépe pro LeBrona Jamese a basketbalisty Miami. Čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy nastřílel 33 bodů a pomohl obhájcům titulu k výhře na palubovce lídra soutěže Oklahomy 103:81. Nejlepší střelec tohoto ročníku Kevin Durant v dresu poražených zaznamenal 28 bodů a osm doskoků.

Utkání Oklahoma - Miami
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

James musel v poslední čtvrtině odstoupit kvůli zraněnému nosu po střetu se Sergem Ibakou. Lídr Miami přesto dokončil svoji smeč, ale poté zůstal ležet se zakrváceným nosem na zemi. "Jsem jako všichni ostatní zvyklý vidět LeBrona jako Supermana, který se zvedne po každém tvrdém pádu a spěchá do obrany. A tak mi bylo hned jasné, že je zle," komentoval zranění své hvězdy trenér Miami Erik Spoelstra.

Miami oplatilo soupeři lednovou porážku z vlastní palubovky. James nastřílel v první čtvrtině 16 ze svých 33 bodů a hosté ovládli úvodní část jednoznačně 34:17. Domácí sice do poločasu snížili na sedm bodů, ale po změně stran si floridský celek své vedení pohlídal. Utkání si podmanila hvězdná trojice Miami. Dwyane Wade s Chrisem Boshem nastříleli shodně po 24 bodech. (VIDEO)

Nový tým Jana Veselého Denver zvítězil na palubovce nejslabšího celku NBA Milwaukee 101:90 a přerušil sérii pěti porážek. Český basketbalista, který byl vyměněn ve čtvrtek z Washingtonu, by si mohl odbýt premiéru v novém dresu dnes, kdy se Nuggets představí na palubovce Chicaga. Denver ani jednou neprohrával, 26 body k vítězství přispěl Kenneth Faried. Nuggets jsou na 11. místě Západní konference s bilancí 25 výher a 28 porážek. (VIDEO)

Basketbalisté Golden State zdolali Houston 102:99 po prodloužení. Domácí Warriors vedl David Lee s 28 body a 14 doskoky. Stephen Curry přidal 25 bodů a důležitá byla i obranná práce veterána Jermaina O'Neala, který si v poslední minutě připsal klíčový blok při nájezdu Chandlera Parsonse. Houstonu nestačilo 39 bodů Jamese Hardena, ani 21 doskoků Dwighta Howarda. (VIDEO)

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA:

Golden State - Houston 102:99 po prodloužení, Milwaukee - Denver 90:101, Oklahoma City - Miami 81:103.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články