Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Obhájce Golden State balancuje nad propastí, Houston je krok od finále

Už jen jeden vítězný zápas dělí nejlepší tým základní části Houston od postupu do finále NBA. V pátém utkání finále Západní konference play-off zdolal Golden State 98:94 a v sérii se ujal vedení 3:2. Šestý duel je na programu v sobotu v Oaklandu na palubovce soupeře.

Utkání Houston - Golden State
zdroj: USA TODAY Sports autor: Troy Taormina

Houstonu v něm ovšem může chybět jeden z tahounů Chris Paul, který musel z pátého souboje v poslední minutě odstoupit kvůli svalovému zranění. "Náladu má mizernou. Raději by byl na hřišti a samozřejmě má také obavy, co bude. Uvidíme, jak se to vyvine," řekl ke zdravotním problémům trenér Mike D'Antoni.

Paul po nevydařeném prvním poločase, v němž si připsal jen dva body, stihl nasbírat celkem 20 bodů a byl druhým nejlepším střelcem týmu. Střelecky se naopak trápil James Harden, který neproměnil ani jeden z tříbodových pokusů, a nakonec zapsal "pouze" 19 bodů. Lídrem se stal tentokrát náhradník Eric Gordon - ten zaznamenal 24 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Houston nakročil do finále NBA, ale možná přišel o hvězdného Paula

Rockets vstoupili do zápasu lépe a v první čtvrtině vedli až o jedenáct bodů. Warriors se zlepšili ke konci druhé čtvrtiny, kterou uzavřeli šňůrou 15:5. Po přestávce se do vedení dostávali i hosté, ale vše dospělo do dramatické koncovky. Obhájci titulu prohrávali v poslední minutě o bod, neproměnili však dvě šance a poslali na trestné hody Trevora Arizu.

Ten deset sekund před koncem proměnil pouze jednu šestku, a tak mělo Golden State stále šanci na zvrat. Steph Curry nicméně nahrál Draymondu Greenovi do nekomfortní pozice, jeho pohyb s míčem vystihl Gordon a vzápětí dvěma trestnými hody pojistil výhru domácích.

Warriors táhl zejména Kevin Durant s 29 body, ale ke kýženému vítězství to nestačilo. Klay Thompson přidal 23 bodů, 22 bodů zaznamenal Curry. Draymond Green zapsal 12 bodů a 15 doskoků, ale také 6 ztrát.

Houston může postoupit do finále NBA poprvé od roku 1995, kdy získal druhý titul za sebou. Hráči Golden State by naopak v boji o titul chyběli poprvé od roku 2014.

Finále Západní konference play-off NBA - 5. zápas:

Houston - Golden State 98:94, stav série 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články