Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

O Český pohár si zahraje Nymburk s Opavou

Do finále Českého poháru postoupily Nymburk a Opava. Rozhodly o tom duely Final Four, když nejprve zvítězil Nymburk nad Olomouckem 99:81 a z druhého souboje prošli do boje o trofej Slezané, kteří přetlačili Děčín 82:78. V neděli jsou na řadě medailové zápasy. Přímý přenos utkání o bronz Olomoucko – Děčín sledujte na webu ctsport.cz od 13:55, finále Nymburk – Opava pak od 16:55.

Petr Benda z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Olomoucko ztrácelo s favoritem krok už po prvním poločase. Nymburk vyhrál první čtvrtinu rozdílem třídy (36:18) a do přestávky si vypracoval pohodlný náskok dvaceti bodů (55:35). Outsider utkání sice v druhé půli dělal, co mohl, ale nakonec se mu podařilo snížit jen na rozdíl 18 bodů po porážce 81:99.

Favorit měl převahu pod košem, zejména pak díky Mikeu Myersovi, který dělal obraně Olomoucka velké problémy a často se dostával k trestným hodům.

K Myersovi, který nakonec zaznamenal 18 bodů za 16 minut na hřišti, se postupně připojili Alex Davis či Pavel Pumprla. Ten se blýskl i efektní smečí, která zvedla spoluhráče z lavičky. Ve druhé půli převzali taktovku Tomáš Vyoral, Martin Peterka a Jaromír Bohačík, který před zápasem bojoval s virózou a k týmu se připojil až před utkáním.

"Cíl splněn. Měli jsme zápas pod kontrolou možná až na konec, kdy to bylo trochu divočejší. Ale i tak jsme sil pošetřili dost. Teď si dobře odpočinout na finále," řekl nymburský kapitán Pavel Pumprla, který jako bývalý hráč Opavy přivítal, že se ve finále utká právě se Slezany.

"Znám tam spoustu kluků. A pro kulisu to bude lepší, protože fanoušci Opavy to mají do Nového Jičína blízko. Bude to souboj účastníků Ligy mistrů, repríza předloňského finále poháru a loňského boje o titul.

Opava sice letos není tam, kde by chtěla být, ale v Lize mistrů posbírala zkušenosti a mohl by to být dobrý zápas," věří Pumprla. Opava zkušenosti potvrdila v duelu s Děčínem, který v první půli vedl už o 17 bodů, ale Slezané se dokázali vrátit do zápasu. Postupně skóre snižovali a zejména díky tomu, že dali o 14 bodů více z útočných doskoků, se dostali do vedení.

V závěru se ujal režie zápasu reprezentační rozehrávač Jakub Šiřina, který dal v první půli jediný bod, ale nakonec byl se 16 body spolu se sedmnáctibodovým Václavem Bujnochem nejlepším střelcem Opavy. V posledních třech minutách dal sedm bodů svého týmu v řadě.

"Prostě to na mě vyšlo. V první půli jsem byl jalový, tak jsem byl rád, že jsem ve druhé půli mohl týmu něco přinést a znamenalo to vítězství. Máme třetí vítězství v řadě, což jsme dlouho nezažili. Mělo by se to pozitivně projevit na naší psychice," řekl Šiřina. "Síly se najdou vždy, bude pěkná atmosféra a zahrajeme si pěkný basketbal s mistrem. Věřím, že i v tak úzké rotaci Nymburk potrápíme," dodal.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistů v Novém Jičíně - semifinále:

Olomoucko - Nymburk 81:99 (17:34, 35:55, 55:81)
Nejvíce bodů: Palyza 12, Dedek a Váňa po 11 - Myers 18, J. Bohačík 13, Peterka 12, Wright 11.

Děčín - Opava 78:82 (20:11, 42:37, 63:62)
Nejvíce bodů: Ježek 17, Carlson 12, Kroutil 11, Autrey a Feštr po 10 - Bujnoch 17, Šiřina 16, Kouřil a Kvapil 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články