Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

O basketbalový evropský titul se poperou Francouzky s Ruskami

Riga - Basketbalistky Francie a Ruska se v sobotu utkají ve finále mistrovství Evropy. Duel bude v Rize reprízou osmifinálového klání, ve kterém francouzské basketbalistky připravily ruským obhájkyním titulu jedinou porážku na turnaji. Oba celky se utkaly ve finále i v roce 2001 a tehdy rovněž byla úspěšnější Francie. Rusky od té doby v duelu o zlato nikdy nechyběly a jen v roce 2005 prohrály s Českou republikou.

V Lotyšsku dosud neporažená Francie dnes v semifinále porazila Bělorusko 64:56 a může navázat na svůj dosud jediný triumf, při němž před osmi lety před domácími fanoušky naposledy získaly medaili. Ruský celek nedal v repríze posledního finále především ve druhém poločase šanci Španělsku a ukončil jeho neporazitelnost na turnaji vítězstvím 77:61. Naturalizovaná americká rozehrávačka Rebekka Hammonová k tomu přispěla 28 body, pivotka Maria Stěpanovová 19 body a 16 doskoky.

O páté místo, které zajišťuje účast na mistrovství světa v příštím roce v České republice, se v Lotyšsku utkají Itálie a Řecko. Italské basketbalistky udolaly v prodloužení domácí výběr 68:66, ačkoliv ještě v závěru prvního poločasu prohrávaly o 22 bodů. Řecký tým pod vedením opory mistrovského USK Praha Evanthie Maltsiové podruhé na turnaji porazil Slovensko, tentokrát 64:59. Maltsiová k tomu pomohla 23 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články