Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburští těsně podlehli Valencii

Pardubice – Basketbalistům Nymburka se nepovedlo navázat na senzační vítězství proti Bilbau a ve druhém utkání osmifinálové skupiny Evropského poháru prohráli s dalším španělským soupeřem. V poločase Nymburk sice ještě vedl, ale nakonec i přes statečný výkon podlehl Valencii 77:82.

Utkání Nymburk - Valencie
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Devítinásobní čeští šampioni sice ještě v poločase díky těsnému vedení drželi naději na další cenný skalp, ale kolaps ve třetí čtvrtině, kterou prohráli 11:28, je uzemnil a Valencie i přes mohutný finiš Nymburka vyhrála i druhý zápas skupiny. Středočeši příští středu znovu v Pardubicích hostí Rigu, která po úterním vítězství nad Bilbaem má v Eurocupu také bilanci 1/1.

Nymburk toužil odčinit loňské dva těsné nezdary ve vzájemných soubojích s Valencií, a když domácí odhodili počáteční respekt, dokázali hvězdný celek trápit. Aktuálně třetí tým španělské ligy si však získal respekt třemi trojkami v úvodní pětiminutovce i vysunutým presinkem.

Ronen Ginzburg, trenér Nymburku: "Na jednu stranu jsme zklamaní, protože jsme obrat nedotáhli. Ale zase jsme dokázali hrát dobrou partii s opravdu skvělým týmem. Musíme být také trochu realisty." 

Středočeši sice v desáté minutě ztráceli už deset bodů (17:27), ale do hry je vrátil energií sršící Welsch, který se blýskl úspěšnými průniky i skvělými pasy na volné spoluhráče. Nymburk se dostal na vlnu euforie, kterou ještě dvěma drtivými smečemi přiživil pivot Naymick, díky kterému domácí dokonce drželi těsné vedení.

Po poločasové pauze se Valencie na palubovku vrátila s mnohem větším zaujetím. Hosté zabrali především v obraně, donutili soupeře ke čtyřem rychlým ztrátám a nymburskou defenzivu potrápili bodovou smrští Dubljevič, Doellman a také hbitý rozehrávač San Miguel. Nymburští už vypadali na odpis, když pětiminutový úsek prohráli 2:17 a před poslední čtvrtinou ztráceli 16 bodů.

Jiří Welsch
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Domácí však konec nevypustili a odmítli ze závěru učinit pouhou formalitu. Valencii, v jejíž sbírce úspěchů jsou dva eurocupové poháry, potrestali za ztrátu koncentrace a především pivot Rančík svými deseti nastřílenými body mužstvo strhl k velkému náporu. Nymburk podržel i střelec Palyza.

Když do konce chyběly tři minuty, domácí kanonýr ke dvěma trestným hodům přidal i dvě trojky a vlastní osmibodovou šňůrou zařídil senzační vyrovnání na 76:76. Nadšení v hale ale zchladil americký pivot Doellman, který zakončil dva útoky po sobě a zařídil svému mužstvu do finiše čtyřbodovou výhodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk nestačil v Eurocupu na Valencii

Na to už domácí, kteří poslední útoky nedotáhli do bodového konce, nestačili zareagovat. Na Valencii i potřetí za sebou těsně nestačili. "Možná je to osud, ale třeba to už v příštím zápase zlomíme. Velká škoda předposledního inkasovaného koše, který Doellman dal i přes naši dobrou obranu. Udělali jsme všechno pro výhru, ale těsně to nestačilo," dodal trenér nymburských Ronen Ginzburg. 

ČEZ Basketball Nymburk - Valencie 77:82 (17:25, 40:39, 51:67)

Nejvíce bodů: Rančík 24, Palyza 18, Benda 10, Welsch a Naymick 8 - Dubljevič 19, Doellman 18, San Miguel 14. Rozhodčí: Ryžyk (Ukr.), Obradovič (Bosna a Herc.), Fufis (Řec.). Fauly: 21:22. Trestné hody: 20/17 - 19/12. Trojky: 8:8. Diváci: 2560. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články