Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburští basketbalisté si v lize připsali dvacáté vítězství

Praha - Nymburští basketbalisté si v ligové sezoně připsali dvacáté vítězství. V 21. kole obhájci mistrovského titulu vyhráli v Ústí nad Labem snadno 91:59. Druhé Pardubice udržely v tabulce těsný náskok před třetím Prostějovem, když zdolaly Svitavy o 30 bodů, Prostějov vyhrál nad USK Praha o jednadvacet. Ostrava ani poslední Opava neuspěly na Slovensku.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Nymburk bez potíží splnil v Ústí roli favorita. První polovinu zápasu vyhráli hosté o 31 bodů, protože Severočeši se s výjimkou trestných hodů střelecky hodně trápili. Po přestávce se domácím rozstřílel McFadden a Ústí vyhrálo alespoň třetí čtvrtinu. Po odchodu Američanů Dollarda a Longmirea postrádal ústecký trenér i zkušeného pivota Tomáše Hrubého, který se zranil při tréninku.

Kolín zvítězil nad Chomutovem 98:83, domácí trenér Predrag Benáček však upozornil, že utkání nebylo jednoduché. "Ani na chvíli jsme nemohli polevit," prohlásil. Chomutovský kouč Tomáš Eisner označil Kolín ze velice silný tým. "Je to vidět i na procentu jejich střelby. Rozhodla jejich velká úspěšnost střelby za tři body a rozdíl na doskoku, který nás trápí celou sezonu," řekl Eisner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články