Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburská legenda Sokolovský ukončí kariéru v Opavě

Opava - Dlouholetý kapitán mistrovského Nymburka Ladislav Sokolovský odehraje zbytek sezony NBL v Opavě. Pětatřicetiletý křídelní hráč prodloužil po minulé sezoně se Středočechy smlouvu na další rok, ale v týmu účastníka ULEB cupu a VTB ligy přestával v poslední době dostávat tolik příležitostí na palubovce. Sokolovský by se po konci kariéry měl příští rok v létě vrátit do Nymburka, který pro něj chystá některou z trenérských pozic v klubu.

Ladislav Sokolovský
zdroj: basket-nymburk.cz

Dosud služebně nejstarší hráč Středočechů získal v průběhu své bohaté kariéry rekordních 11 ligových titulů. Ve své první sezóně 1995-96 slavil přerovský rodák s Brnem, v letech 2002 a 2003 pak právě s Opavou. Osm dalších prvenství získal už v dresu Nymburka, kam v roce 2004 ze slezského celku odešel.

V dresu Opavy, která je s pouhými dvěma výhrami na posledním místě tabulky, by měl Sokolovský odehrát už nedělní duel na palubovce Ústí nad Labem. V letošní sezoně zatím nastoupil k osmi utkáním, odehrál v průměru 11 minut a vstřelil 5,9 bodu. Po jednom startu má Sokolovský i v ULEB cupu a VTB lize proti Ljubercy.

"Děkujeme Láďovi za vše, co pro náš klub udělal. Jako hráč a kapitán týmu měl velký podíl na úspěších klubu jak na domácí, tak i mezinárodní scéně. S Láďou, dle předchozí dohody, počítáme po skončení jeho aktivní hráčské kariéry na některou z trenérských pozic BCM nebo B-týmu," uvedl ředitel nymburského klubu Rudolf Šimeček pro iDnes.cz.

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články