Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nymburku se proti Svitavám nedařilo. Zápas zlomil v druhé půli

Basketbalisté Nymburku v Lize mistrů poprvé letos zažili porážku, když nestačili na španělské Tenerife. Během dvou dnů museli přepnout do ligového režimu, neboť na jejich palubovku přijeli Svitavy. Český mistr nezačal ideálně a druhou čtvrtinu prohrál 19:24. Po poločase ale ukázali hráči středočeského týmu svoji kvalitu a Svitavám utekli na konečných 98:76. V tabulce tak mají s osmi výhrami stále 100% bilanci. Svitavy klopýtly po sérii pěti výher, a tak jim náleží čtvrté místo.

Utkání Nymburk – Svitavy
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Nymburk ukončil soupeři pětizápasovou vítěznou sérii. Svitavy při těžkém losu vstoupily do NBL porážkami s oběma finalisty minulé sezony Děčínem (96:98 po prodloužení) a právě Nymburkem (70:97), od té doby vyhrávaly a do odvety s mistrem šly ze třetího místa.

Poté, co se Nymburku v úterý přetrhla šňůra 38 soutěžních výher, mohli hostující Tuři ještě do poločasové přestávky pomýšlet na to, že by ohrozili jejich rekordní sérii 65 ligových vítězství.

Jednobodové vedení před pauzou ale bylo jejich maximum, třetí čtvrtinu ztratili osmnáctibodovým rozdílem a během měsíce s favoritem podruhé vysoko prohráli. Nymburským lídrem byl Zachary Hankins se 14 body a 7 doskoky, svitavský Eugene Crandall předvedl 20 bodů a 6 doskoků.

"Náročný program nás nutí hledat správnou energii a tu jsme v první půli neměli," konstatoval nymburský kouč Oren Amiel. Svitavský trenér Lukáš Pivoda si výkon z prvního poločasu pochvaloval. "Porazili jsme v něm domácí na doskoku, ale bohužel jsme nechodili tolik do protiútoků. Nymburk neměl v první půli ani jeden útočný doskok, což je velmi dobrá práce našich hráčů," řekl. "Ale dopustili jsme se dohromady 24 ztrát a z toho nás Nymburk potrestal 34 body, což byl největší rozdíl. V nástupu do druhé půle jsme předvedli opravdu špatný výkon," dodal.

Výsledky 13. kola ligy basketbalistů

Nymburk - Svitavy 98:76 (23:18, 42:42, 73:55)
Nejvíce bodů: Hankins 14, J. Bohačík a Hruban po 12 - Crandall 20, Dodd a Puršl po 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články