Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nymburk zakončil sezonu úspěšně, výhrou nad Petrohradem

Nymburk - Basketbalisté Nymburku se rozloučili se sezonou na mezinárodní scéně vítězně, když v závěrečném utkání VTB ligy na domácí palubovce porazili Petrohrad 89:79. V základní části skupiny nicméně stejně skončili až na předposledním místě a do play-off nepostoupili. Kontumace Doněcku však v konečné tabulce posunula Nymburk alespoň na osmé místo. Už předtím Nymburští vypadli také z Evropského poháru a zbývá jim tak již jen účinkování v české lize.

Nymburk prohrál šest předchozích zápasů VTB ligy, o to více chtěl proti Petrohradu uspět. A dařilo se mu to díky velmi dobré ofenzivě. Rychle získal vedení 8:0 a už v první čtvrtině vedl po dvou trojkách za sebou o 12 bodů. Když se pak ve druhé čtvrtině rozstřílel Chester Simmons, autor 20 bodů, utekl Nymburk až na dvacetibodový rozdíl. Za první půlku Nymburk nastřílel nadprůměrných 55 bodů.

Ve třetí čtvrtině sice český mistr trochu polevil a Petrohrad snížil až na devět bodů, ovšem komplikace domácí nepřipustili a dovedli zápas do vítězného konce.

Petrohradu ani porážka nezabránila v postupu do play-off, kam pronikl místo Doněcku, který kvůli událostem na Ukrajině ze soutěže odstoupil.

Nymburk - Petrohrad 89:79 (23:14, 55:37, 72:60)

Nejvíce bodů: Simmons 20, Rančík 13, Hruban 12, Page 11, Mahalbašič 10 - Burtt 22, McGrath 19, Jakovenko 10. Fauly: 25:19. Trestné hody: 7/5 - 19/12. Trojky: 10:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články