Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nymburk zahájí osmifinále Eurocupu v Rize

Riga - Potřetí za sebou se basketbalisté Nymburka probojovali mezi 16 nejlepších týmů Evropského poháru ULEB a dnes vstoupí do bojů ve čtyřčlenné skupině soubojem na palubovce VEF Riga, který v minulé sezoně v základní fázi soutěže dvakrát porazili. Středočeši nastoupí v lotyšské metropoli povzbuzeni sérií třinácti výher za sebou ve třech různých soutěžích. V osmifinále se ještě utkají s francouzským Dunkerque a španělskou Valencií. Do čtvrtfinále půjdou dva nejlepší týmy. Duel mezi Rigou a Nymburkem začne v 18:30 SEČ.

Osminásobní čeští mistři tuší, že právě přes zápasy s Rigou, papírově nejslabším účastníkem osmifinálové skupiny I, se mohou dostat k důležitým výhrám. "V tuhle chvíli si klademe za cíl vítězství v prvním zápase na venkovní palubovce. Potom teprve budeme přemýšlet o dalších cílech. Ovšem naším přáním je, aby skupina 'Last 16' nebyla naší cílovou stanicí," citovaly webové stránky nymburského klubu křídelního hráče Lamayna Wilsona.

Nymburk by chtěl zopakovat počin z před dvou let, kdy se probojoval až do čtvrtfinále soutěže a zůstal těsně před branami závěrečného Final Four. Středočeši se teď vezou na vlně úspěšných výsledků, naposledy poznali přemožitele 6. prosince, kdy podlehli v první fázi Eurocupu na půdě litevského Prienai. "Příčinou našeho úspěchu je, že přicházíme na palubovku a odevzdáváme všechno, co v nás je. A tak to budeme praktikovat v Eurocupu. Věřím, že v tom budeme pokračovat," uvedl Wilson.

Nymburští příští úterý doma přivítají Dunkerque a za další týden pak znovu v pardubické ČEZ Areně Valencii. Pak začne odvetná část osmifinálové skupiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články