Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Nymburk zahájí boj o Final Four Eurocupu se silným Bilbaem

Nymburk - Basketbalisté Nymburka jsou už jenom krok od účasti ve Final Four Evropského poháru ULEB, ale cesta mezi nejlepší kvartet soutěže vede přes vyřazení španělského Bilbaa. Silný celek z Baskicka už o své síle Nymburk přesvědčil v minulé sezoně, kdy Středočechy v základní skupině dvakrát porazil. Teď čeští šampioni touží po odplatě. Na straně Bilbaa se možná představí i český reprezentant Tomáš Hampl. Letos ale jen epizodně naskočil do dvou pohárových duelů a není jisté, jestli přijede do Pardubic, kde se dnes uskuteční první čtvrtfinálový zápas. Ten můžete sledovat v přímém přenosu na ČT4 nebo na webu ČT24 od 20:15 hod.

Pro Nymburk je už účast ve čtvrtfinále historickým úspěchem, a kdyby svěřenci kouče Muliho Kacurina dokázali vyřadit i desátý tým španělské ligy, posunuli by laťku ještě dál. "Je jasné, že nás čeká nesmírně těžká série. Už jenom to, že soupeř má šestkrát vyšší rozpočet, mluví za všechno. Ale za tři roky v Eurocupu jsme se také naučili, že žádné předzápasové teorie nemusí platit," řekl Kacurin.

Nymburští vyrazí do souboje povzbuzeni víkendovou výhrou v Českém poháru, který ovládli počtvrté za sebou. Před nimi ale stojí nepoměrně těží úloha. "Bilbao je žhavým favoritem na vítězství v celé soutěži. Pro nás může být výhodou, že jsme zvládli pohárové zápasy. Byly těžké, všichni jsme navíc rozehraní," uvedl pivot Petr Benda.

Duely se španělským týmem prověří Nymburk víc. "Bilbao je podle mě ještě silnější než v loňské sezoně," uvedl Kacurin. Ten žádá o podporu i fanoušky. Nymburk nastoupí v pardubické ČEZ Areně naposledy v letošní sezoně, pokud by šestinásobní čeští šampioni postoupili, Final Four se už hraje na neutrální půdě.

Odvetný zápas ve Španělsku je na programu příští středu. V případě vyrovnané bilance rozhoduje lepší celkové skóre. "Pro nás je velkou výhodou, že začínáme doma, kde jsme hodně silní a více si věříme. Do odvetného utkání můžeme jít s předchozím vítězstvím, což by bylo velice pozitivní," řekl Benda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články