Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Nymburk vyloupil Ústí a natahuje sérii na jedenáctou výhru v řadě

Nymburští basketbalisté ve 3. kole ligové nadstavby potvrdili roli favoritů a i přes absenci dvou opor Jerricka Hardinga a Lukáše Palyzy ukořistili na půdě Ústí nad Labem výhru 92:78. V součtu se základní částí natáhl obhájce titulu vítěznou sérii už na jedenáct zápasů.

Nymburk se musel opět obejít bez střelců Jerricka Hardinga a Lukáše Palyzy, ale i tak potvrdil roli favorita. Zastoupil je 24 body Vojtěch Hruban, zatímco František Váňa dal 17 bodů.

Ústí nepomohl ani výkon nejlepšího střelce zápasu Lamba Autreyho, který zaznamenal 26 bodů, osm doskoků a šest asistencí. Další americký hráč Slunety Spencer Svejcar přidal 20 bodů.

Nymburk, který nastoupil jen dva dny po utkání v Pardubicích, jedenáctou výhrou v řadě potvrdil suverénní první místo. Ústí je na poslední osmé příčce. "Byl to pro nás těžký zápas," uvedl kouč vítězů Aleksander Sekulič po zápase.

"Měli jsme málo času na rekonvalescenci a jsme limitovaní v rotaci kvůli zraněním a návratům po covidu. Ale jsem rád, že jsme to takhle odehráli. Zejména v první půli, vítězství jsme si zasloužili," dodal.

Domácího trenéra Jan Šotnara těšilo, že tým se po prvním poločase, který prohrál 32:50, nesložil. "Nymburk splnil roli favorita. Jsem rád, že po první půli, kdy jsme nehráli dobře v útoku, jsme to doslova nezabalili. V druhém poločase jsme předvedli slušný basketbal, na kterém se dá stavět," prohlásil.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 3. kolo nadstavby:

Skupina A1:

Ústí nad Labem - Nymburk 78:92 (15:25, 32:50, 56:72)

Nejvíce bodů: Autrey 26, Svejcar 20, Pecka 12 - Hruban 24, Váňa 17, Ross 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články