Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Nymburk vykročil do finále těsnou výhrou nad Novým Jičínem

Nymburk - Basketbalisté Nymburka vykročili do ligového finále výhrou nad Novým Jičínem 67:64. Středočeši, kteří útočí na šestý mistrovský titul za sebou, se ujali vedení v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy. Nový Jičín sice na začátku prohrával až o dvacet bodů, ale nakonec málem manko smazal. Druhý duel dvou nejlepších letošních týmů je na programu v sobotu od 18:00 opět v Nymburce, pak se finále přesune na sever Moravy. Žádný z týmů v letošním play off do dnešního klání neodešel z palubovky poražen, ale na Novém Jičínu se na začátku možná projevil komplex z předchozích finálových sérií, v nichž Nymburk svého soka už čtyřikrát porazil. Také tentokrát do duelu vlétl ve velkém stylu a bezradní hosté po osmi minutách prohrávali propastným rozdílem 4:21.

Utkání Nymburk - Nový Jičín
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Nymburk měl skvělý nástup

Předtím dokonce sedm minut nebyli schopni zaznamenat jediný bod. Trápil se také jejich klíčový rozehrávač Ubilla s dlouhodobě nejlepším střelcem Walkerem a ničila je i domácí vysunutá agresivní obrana, z níž Nymburští vycházeli do bleskových a úspěšně zakončených protiútoků. Hosté byli na dně, když ve dvanácté minutě ztráceli už 20 bodů (8:28). 

Odepsaný tým Geofinu se však téměř zázračně vzchopil a dokázal se vrátit do zápasu. Hodně tomu pomohlo i to, že Nymburk prostřídal úspěšnou základní sestavu a náhradníci neudrželi nasazené tempo. Naopak hostům pomohl střídající Reinberger, který sedmi body přispěl k umazání hrozivé ztráty.

Nový Jičín v závěru útočil na vyrovnání

Nymburk si dál udržoval bezpečné vedení, které ve druhé čtvrtině jen chvíli kleslo pod desetibodový rozdíl. Zdánlivě jasně rozehraný zápas však po poločase a hlavně v závěrečné desetiminutovce dostal nečekanou zápletku. Nový Jičín se chytil bodovou šňůrou, kterou táhl hlavně Šarovič. Lehkovážně hrající Nymburk navíc pod tlakem zlepšené defenzivy Moravanů nakupil řadu chyb a ztrát a hosté se několikrát přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů. 

V závěru útočili na vyrovnání. Ubránili poslední útok Nymburka a v posledních deseti vteřinách při tříbodové ztrátě mohli v případě úspěšné trojky poslat zápas do prodloužení. Muirhead ale zaváhal při driblinku, dostal se pod tlak bránícího hráče a jeho závěrečná zoufalá střela téměř od poloviny hřiště neměla naději na úspěch. Nymburk tak odvrátil blamáž a splnil cíl v podobě prvního finálového triumfu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články