Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk vyhrál v Pardubicích, druhý Prostějov podlehl v Kolíně

Praha - V závěrečných třech minutách rozhodli basketbalisté Nymburka o svém vítězství v utkání s dosud třetím týmem ligové tabulky Pardubicemi 85:74. V čele NBL si obhájci titulu vytvořili již sedmibodový náskok, neboť druhý Prostějov v Kolíně s pátým celkem skupiny A2 prohrál 82:97.

Nymburk nastoupil po středečním vítězství nad CSKA Moskva ve VTB lize bez Bendy, Simmonse, Naymicka a musel bojovat o výhru až do konce. Domácí ve 37. minutě snížili na 70:72, pak se jim však vyfaulovali podkošoví Pospíšil s Bohačíkem a favorit převahy pod košem využil.

"Doufali jsme, že právě dnes bychom mohli Nymburk potrápit. Očekávali jsme, že někteří jejich hráči budou odpočívat, že nebudou mít ten zápas tolik v hlavě, protože dosáhli ve středu velkého úspěchu. Měli jsme dobrý začátek, ale bohužel hodně špatnou druhou čtvrtku, v níž jsme ztratili náskok i celý zápas," uvedl pardubický trenér Jan Slowiak. "I když jsme se dostali zpátky, stálo nás to hodně energie. Navíc jsme se v poslední čtvrtině hůře vypořádávali s problémy s fauly našich hráčů."

Kolín po předchozí porážce v Nymburku zápas s dalším favoritem zvládl výborně. Také tento duel se rozhodoval v závěrečné části, v níž Hanáci snížil až na rozdíl tří bodů, ale nakonec podlehli o 15. Domácí si pomohli k výhře 30 úspěšnými pokusy z trestných hodů, kterých měli celkem 38. Čtrnáct šestek proměnil Machač, čímž se postaral o rekord sezony. S 33 body byl nejlepším střelcem zápasu.

Patnácti tříbodovými koši se blýskli hráči Ostravy, kteří porazili Plzeň 80:67 a připsali si sedmou výhru v řadě. Více trojek v jednom zápase v této sezoně dal jen Nymburk (17). Pět trojek vstřelil kapitán vedoucího týmu skupiny A2 Číž.

Před Pardubice se dostal na třetí místo Děčín, který deklasoval USK Praha 100:59. "V posledních zápasech jsme nebyli moc bodově produktivní, dneska jsme dali 100 bodů, což tady nebývá zvykem," liboval si trenér Pavel Budínský, ale výsledek podle něj nevypovídal o rozdílu mezi týmy. "USK nedal spoustu střel, které obvykle proměňuje. Byli jsme agresivnější, což nám také přineslo ovoce," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články