Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nymburk vyhrál před dětským publikem, Severní Čechy patří ústeckým hráčům

Svitavští basketbalisté porazili Olomoucko 85:76 a před reprezentační pauzou se dotáhli v ligové tabulce na třetí Děčín. Právě ten v derby o krále severních Čech podlehl v Ústí nad Labem 66:76. Před domácím publikem složeným z žáků základních škol porazil Nymburk vysoko USK Praha (101:56).

Je nám líto, video expirovalo.
Ústečtí v derby přehráli konkurenční Děčín

Svitavští Tuři promarnili ve druhé čtvrtině až desetibodový náskok a hosté do poločasu vyrovnali. Po přestávce však třináctibodovou šňůrou soupeři opět rychle odskočili a tentokrát už vedení nepustili. Olomouc se sice v koncovce dokázala přiblížit až na rozdíl dvou bodů, další drama už ale domácí nedovolili.

Ústečtí basketbalisté rozhodli proti Děčínu ve druhém poločasu zlepšenou obranou, ve třetí čtvrtině si vypracovali až šestnáctibodový náskok. Klíčovou postavou domácích bylo střelecky disponované americké křídlo Devente Wallace, který dal 24 bodů.

"Přehráli jsme Děčín týmovějším výkonem. Naše výkony jdou nahoru. Hráli jsme to, co jsme si před zápasem řekli," řekl se čtrnácti body druhý nejlepší střelec Ústí v zápase Ladislav Pecka.

Nymburk před dětským publikem porazil USK

Basketbalisté Nymburka porazili doma USK Praha 101:56. Dopolední zápas sledovalo nejmladší publikum v historii na sportovním utkání v Česku. Nymburku fandilo téměř tisíc dětí z místních základních škol a věkový průměr diváků 10,6 roku je nový údaj zapsaný v České knize rekordů.

Oba celky se střetly v nezvyklém čase od 10:00, ale na hřišti nepůsobily ospalým dojmem. Zejména Nymburk namotivovala velmi dobrá atmosféra, když děti ocenily každou akci bouřlivým křikem. "Byl to specifický zápas, ale úžasný. Zažil jsem i hlučnější atmosféru, ale při nastupování určitě ne. Když jsem vyběhl z tunelu, tak jsem se úplně lekl, jak děti začaly řvát," řekl nymburský kapitán Pavel Pumprla.

"Dodalo nám to tolik energie, že jsme ani nestačili přemýšlet o tom, že hrajeme od deseti ráno," uvedl Pumprla. "Bylo to hrozně fajn. Báli jsme se, že se dopoledne nerozeběhneme, ale děti vytvořily bezvadnou atmosféru a donutily nás běhat," souhlasil Vojtěch Hruban.

Už po 14 minutách obhájce titulu vedl o 25 bodů díky přesné střelbě z dálky a v klidu si došel pro výhru. "Od první minuty domácí trefili úplně každou střelu. Takový zápas dlouho nepamatuji, že by to soupeři tak padalo. Pak se těžko hraje, zvlášť proti Nymburku. Ten měl být unavený, chtěli jsme ho přeběhat, ale on přeběhal nás," ocenil Ondřej Sehnal z USK.

Publikum, ve kterém bylo podle agentury Dobrý den, zaznamenávající české rekordy, 936 dětí věkového průměru 9 let a 119 dospělých, si skandováním říkalo o nastřílenou stovku, které se v závěru dočkalo. "Pobavilo mě, že děti věděly, že stovka je něco výjimečného, tak na ni čekaly, ale neznaly, že trestné hody jsou jen za bod. Takže začaly řvát už při 99. Ale je to super, protože tohle je způsob, jak děti s basketbalem seznámit. Bylo by super udělat nějakou takovou akci i s nároďákem," dodal reprezentační kapitán Pumprla.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 11. kolo:

Hradec Králové - Brno 84:79 (25:10, 46:36, 60:54)

Nejvíce bodů: Canda 22, Sedmák 18, Lošonský 15, Peterka 10 - Roby 27, Keely 20, Geiger 13, Stegbauer 10.

Svitavy - Olomoucko 85:76 (21:14, 36:36, 62:51)

Nejvíce bodů: Kovář 21, Obrien 20, Marko 12 - Douglas 23, Dunans 18, Palyza 15.

Ústí nad Labem - Děčín 76:66 (21:15, 41:38, 62:46)

Nejvíce bodů: Wallace 24, Pecka 14, Svejcar a Šotnar po 10 - Autrey a Carlson po 14, Ježek 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články