Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk vyhrál nad Ostende a drží naději na postup

Praha - Basketbalisté Nymburka zdolali v Evropském poháru ULEB Ostende 73:51 a udrželi si naděje na postup z šestičlenné základní skupiny. Belgickému soupeři oplatili porážku z úvodního utkání (83:90) a po šesti odehraných zápasech mají vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek. Ostende si ke čtyřem vítězstvím v pražské Tipsport Areně připsalo druhou porážku a s Nymburkem má vinou horšího skóre negativní bilanci ze vzájemných zápasů. Nymburk si může znovu vylepšit své postavení příští středu, pokud uspěje na palubovce Cibony Záhřeb.

Nymburk - Ostende
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Porazit tým jako Ostende je pro nás hodně cenný výsledek. Dokázali jsme se poučit z chyb, které jsme udělali v Belgii," řekl trenér Kestutis Kemzura. "Osobně jsem čekal větší bitvu. Soupeř hrál podstatně hůř než v prvním utkání. My jsme hráli dobře, ale Ostende nám to dnes trochu usnadnilo," uvedl univerzál Jiří Welsch.

Desetinásobní čeští mistři se znovu hledali v úvodu, ale když jejich kouč Kestutis Kemzura oživil základní pětku nasazením Welsche, Houšky a nového rozehrávače Ilievského, výkon domácích rychle rostl.

Nymburk bodově táhli pivot Mahalbašič s křídelním hráčem Pagem a Ostende začalo ztrácet. Belgičané postupem času vůbec nepřipomínali tým, který si na začátku sezony málem vybojoval postup do prestižní Euroligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalu Nymburk - Ostende

Klíčová byla třetí čtvrtina. Nymburští vyvinuli značnou intenzitu na obranné polovině a nutili soupeře ke ztrátám a těžkým střelám. Zlomový úsek hry Nymburk vyhrál jasně 18:5.

Domácí si závěr vysloveně užili, když je hřálo až dvacetibodové vedení. V exhibičním rytmu se chytil i tradiční kanonýr Simmons, který v poslední čtvrtině v rychlém sledu nasázel tři trojky a utnul svoje dnešní střelecké soužení. Naopak Ostende při střelbě zpoza tříbodového oblouku zcela vyhořelo, když jeho hráči zaznamenali jediný úspěšný pokus z patnácti. Nymburk v obraně exceloval, inkasoval jen 51 bodů, což je suverénně nejméně při letošních vystoupeních na pohárové scéně.

"Dnes jsme v obraně měli svůj den. Výmluvné je, že jsme dostali jedinou trojku. Ale také ve hře jeden na jednoho jsme udělali velký pokrok," pochvaloval si trenér Kestutis Kemzura.

ČEZ Basketball Nymburk - Ostende 73:51 (20:15, 36:29, 54:34)

Nejvíce bodů: Mahalbašič 15, Simmons 13, Page 12, Ilievski 9 - Ponitka 18, Stipanovič 14, Serron 8. Rozhodčí: Ziemblicki (Pol.), Petek (Slovin.), Putěnko (Rus.). Fauly: 19:19. Trestné hody: 14/11 - 15/10. Trojky: 10:1. Diváci: 1 450.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články