Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk vyhrál derby v Kolíně a udržel ligovou neporazitelnost

Praha - Basketbalisté Nymburka vyhráli v lize i dvanácté utkání a v čele tabulky si udrželi náskok jednoho bodu před Ostravou. Obhájci mistrovského titulu zvítězili ve středočeském derby v hale třetího Kolína jednoznačně 94:67, třebaže v obraně je hodně trápil autor 23 bodů Demarius Bolds. Ostrava prohrála v Pardubicích třetí čtvrtinu 7:21 a přišla o slibný poločasový náskok. Nakonec ale zvítězila 84:80.

Odveta čeká oba soupeře už v neděli večer v Nymburce. "Zápas jsme měli pod kontrolou, i když jsme nepodali moc dobrý výkon. Kolín hrál velice dobře na to, v jaké sestavě byl," řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg. Také kolínský kouč Predrag Benáček své svěřence i po vysoké porážce ocenil. "Podali jsme statečný, sympatický výkon. Velkou část utkání nám hráli čtyři devatenáctiletí a dvacetiletí hráči. A hráli dobře, musím je pochválit," prohlásil. 

Opava přehrála Děčín 79:67, i když hosté vstoupili do zápasu mnohem lépe a rychle získali až dvanáctibodové vedení. "Začali jsme hloupě, ale pak to z nás spadlo," oddechl si opavský trenér Petr Czudek. "Ve druhé části se domácí třemi trojkami dostali do hry. V závěru jsme rezignovali," řekl děčínský kouč Pavel Budínský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články