Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk vstupuje do páté sezony v Eurocupu

Praha - Už tak dost nabitá sezona basketbalistů Nymburka, kteří za sebou už mají kvalifikaci o Evropskou ligu a nyní zároveň "válčí" ve VTB lize a české nejvyšší soutěži, získá další rozměr. Osminásobní čeští šampioni vstupují do své páté sezony v Evropském poháru ULEB a premiéru v novém ročníku si odbudou proti Arisu Soluň, tedy na palubovce klubu se slavnou historií.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

"Bylo by dobře, kdybychom hned na začátku uspěli, protože každá venkovní výhra může mít velkou důležitost. Na druhou stranu my jsme v minulé sezoně v prvním domácím zápase neuspěli a pak jsme celou skupinu vyhráli. Takže to může být zase otevřené až do posledního kola," řekl nymburský kouč Ronen Ginzburg.

Středočeši si i tentokrát dali za cíl postoupit ze základní skupiny, což se jim povedlo i v minulé sezoně. Vedle Arisu Soluň narazí ještě na litevský BC Rudupis Prienai a nizozemský Groningen. Do osmifinálové fáze projdou dál dva nejlepší týmy ze skupiny. "Eurocup je pro Nymburk pokaždé velmi důležitou soutěží a stejné to je i v této sezoně," uvedl Ginzburg. "Naše skupina vypadá jako jedna z těch lehčích. Nemůžeme mít opravdu jiný cíl než postoupit," řekl hned po říjnovém losování kapitán Nymburka Ladislav Sokolovský.

Jeho tým ale hned na úvod narazí na soupeře, který je společně s Nymburkem považován za spolufavorita skupiny. "Je fakt, že teď nás čeká možná nejtěžší zápas. Umocněné to je i tím, že v Soluni je pokaždé hodně bouřlivá atmosféra a žádný soupeř to tam nemá lehké. Bude to pro nás výzva," poznamenal Ginzburg před duelem se soupeřem, který v roce 2006 stanul až ve finále Eurocupu, kde podlehl Dynamu Moskva. Momentálně se Aris zatím hledá, prohrál všechny čtyři zápasy v řecké lize, v níž se loni dostal až do semifinále. 

Zatímco Soluň má na kontě v řecké lize čtyři odehrané zápasy, zátěž nymburských hráčů je nesrovnatelně větší. Tým z Polabí odehrál už 21 soutěžních utkání a vedle euroligové kvalifikace v belgickém Charleroi absolvoval i pět výjezdů do východoevropského regionu k zápasům VTB ligy včetně náročného přesunu v minulém týdnu do sibiřského Krasnojarsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články