Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburk vstoupil do semifinálové série s Opavou suverénně

Nymburk – Suverénním způsobem načali semifinálovou sérii basketbalisté Nymburka. Obhájci titulu porazili na domácí palubovce Opavu 86:60 a ujali se vedení v sérii 1:0. Druhý zápas semifinále je na programu v Opavě.

Mistrovský tým střelecky táhl Tre Simmons, který dal 20 bodů, přičemž proměnil pět z osmi trojkových pokusů. Pod košem se dařilo Rašidu Mahalbašičovi, jenž doskočil dvanáct míčů. Navíc přidal jedenáct bodů stejně jako Tomáš Pomikálek.

Nymburk vstoupil do zápasu devítibodovou šňůrou a vývoj od počátku držel pevně v rukou. "Chtěli jsme držet nízké skóre, aby nebyl tak velký rozdíl, ale bohužel nám nevyšla první čtvrtina. Dostali jsme 26 bodů, navíc jsme neproměnili otevřené střely. Soupeř se uklidnil a pak byl lepší," konstatoval trenér Opavy Petr Czudek.

Trenér vítězů Kestutis Kemzura si pochvaloval vydařenou obrannou hru. "S plány na agresivní defenzivu jsme vstoupili do zápasu a tím se nám podařilo chytit rytmus a dostat se do vedení. Dobře jsme bránili jejich pick and roll a uhlídali jsme klíčového hráče Šiřinu," uvedl.

Zcela spokojen ale nebyl, mužstvo podle něho po přestávce polevilo a nechalo soupeře střílet trojky. "Ve druhé části jsme měli problémy. Nestalo se nám poprvé, že jsme přišli z šatny ne tak soustředění, jak bychom měli být," pokáral Kemzura své svěřence.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů – 1. zápas:

Nymburk – Opava 86:60 (26:11, 51:25, 67:41)

Nejvíce bodů: Simmons 20, Mahalbašič a Pomikálek po 11, Page 10 – Sokolovský 15, Gniadek a Kramný po 8. Rozhodčí: Lukeš, Paulík, Galajda. Fauly: 15:30. Trestné hody: 35/24 – 14/11. Trojky: 10:9. ava 86:60 (26:11, 51:25, 67:41).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články