Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nymburk vstoupil do play-off výhrou o 38 bodů

Praha – Basketbalisté Nymburka zahájili v play off cestu za jedenáctým mistrovským titulem za sebou jasným vítězstvím nad Ostravou, kterou v úvodním čtvrtfinále deklasovali 88:50. Úspěšně odstartoval vyřazovací boje také loňský finalista a druhý nejlepší tým základní části Prostějov, který zdolal Kolín 89:81. 

ČEZ Basketball Nymburk - Ariete Prostějov
zdroj: ČTK autor: Veis David

Nymburk vyhrál všech 22 zápasů v základní části a Ostravě nedal šanci, v průběhu druhé čtvrtiny vedl již o 21 bodů a náskok postupně zvyšoval. Nejlepším střelcem zápasu byl v dresu vítězů s 23 body Pomikálek. Utkání v Prostějově bylo vyrovnanější, ale domácí šli rovněž jistě za výhrou.

"V druhém poločase jsme vedli o dvacet bodů, a i když skóre není zcela přesvědčivé, vývoj jsme kontrolovali. Nebyl to úplně ideální výkon. Možná jsme byli přemotivovaní. Nakonec jsme to ale zvládli a to se počítá," řekl kouč Orlů Zbyněk Choleva.

Kolín podle trenéra Predraga Benáčka nepodal špatný výkon. "Soupeře jsme přinutili celých čtyřicet minut bojovat. V průběhu utkání musel kvůli zdravotním problémům odstoupit Djukanovič a to bylo pro nás velké oslabení. Máme pouze jednoho klasického rozehrávače. Když nemůže hrát, je to pro nás problém," uvedl kolínský trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
ARIETE Prostějov - BC Farfallino Kolín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články