Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk vstoupil do Ligy mistrů přesvědčivou výhrou v dánském Aarhusu

Aarhus - Vítězstvím 75:57 na hřišti Aarhusu odstartovali basketbalisté Nymburka svou cestu Ligou mistrů. S dánským šampionem, který je v minulé sezoně dvakrát těsně porazil, se sice dlouho trápili a prohrávali až o 12 bodů, ve druhé půli však předvedli svou kvalitu a zejména díky 25 bodům Bryona Allena dovedli zápas k první výhře ve skupině A.

Utkání Nymburk - Aarhus
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Nymburk se od začátku trápil s přesností střelby, v první čtvrtině trefil jen tři z dvaceti střel. Ani domácím se však nevedlo o moc lépe. Do druhé čtvrtiny Nymburk vstoupil přece jen lépe, nutil soupeře k chybám, které trestal z protiútoků, a snadnými koši se dostal do šestibodového vedení. O to se však sám zbytečnými chybami zase připravil.

Ztrátami naopak český mistr posadil Aarhus na koně, dánský celek se chytil i při střelbě z dálky a při jednom ze zisků si nejlepší střelec domácích Akoon-Purcell dovolil i smeč po otočce o 360 stupňů. Medvědi tak šňůrou 24:6 získali dvojciferný náskok.

Český tým si pak pomohl obranou, rozjetého soupeře zastavil a naopak sám ještě do poločasu snížil alespoň na rozdíl šesti bodů. Navíc se lehkým košem chytil Allen, který se celou první polovinu trápil. Ve třetí čtvrtině však jedenácti body řídil obrat.

Allen, který začal zápas sedmi neproměněnými střelami, dal i v úvodu poslední čtvrtiny důležitých osm bodů a držel Nymburk ve vedení. Soupeře ničil zejména rychlými nájezdy do koše. Aarhus se těžko prosazoval přes dobrou obranu hostů a už neměl sílu na zvrat, naopak v závěru jeho manko narostlo až na konečných 18 bodů.

Vedle Allena, který byl díky 23 bodům ve druhé půli hvězdou utkání, se dařilo i Howardu Sant-Roosovi. Ten k 11 bodům přidal 14 doskoků. Důležitost pro tým předvedl i český reprezentant Pavel Pumprla sedmi body, sedmi doskoky a zejména výbornou obranou.

Aarhus - Nymburk 57:75 (13:13, 39:33, 50:54)

Nejvíce bodů: Akoon-Purcell a Gesell po 16, Benjamin 10 - Allen 25, Sant-Roos 11, Meier 10, Benda 8. Fauly: 14:18. Trestné hody: 12/7 - 12/10. Trojky: 6:5. Doskoky: 39:52.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články