Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nymburk ve vyrovnaném utkání prohrál s favorizovaným CSKA

Moskva – Basketbalisté Nymburku prohráli i druhý zápas ve VTB lize, byli však blízko cennému úspěchu. Na palubovce jednoho z nejlepších klubů Evropy CSKA Moskva odehráli naprosto vyrovnané utkání a šestinásobný vítěz Evropské ligy vybojoval výhru 80:69 až v posledních čtyřech minutách. Nymburk měl podobně jako při nedávné výhře nad dalším předním ruským celkem Chimki Moskva v kvalifikaci o Euroligu velmi dobrý vstup do zápasu. Téměř po celý první poločas lehce vedl a dvakrát utekl dokonce na rozdíl sedmi bodů.

Ruský celek, v jehož sestavě překvapivě chyběla posila z NBA Andrej Kirilenko, však nedal českému mistrovi šanci jít do výraznějšího trháku a těsně před půlí se ujal vedení. Nymburk to však nepoložilo a nadále hrál s favoritem vyrovnané utkání. A to především zásluhou amerických posil v čele s Chesterem Simmonsem, který zaznamenal 26 bodů. Rozehrávač Eugene Lawrence přidal 12 bodů a devět asistencí.

Ještě čtyři minuty před koncem bylo skóre 68:68, ovšem pak přišel rozhodující nápor domácích. Nymburk od té doby dal jediný bod, v útoku se mu nedařila střelba z dálky a nabral manko, které v koncovce nedotáhl. CSKA vyhrál, přestože Nymburk dokázal ubránit dvě jeho hvězdy. Srbský rozehrávač Miloš Teodošič za 15 minut hry nedal ani bod a zaznamenal jedinou asistenci. Jeho krajan Nenad Krstič zakončil zápas s devíti body. Nejlepším střelcem CSKA byl Alexej Šved se 16 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články