Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk ve čtvrté čtvrtině ukázal sílu a ujal se vedení v semifinálové sérii

Po dvou vítězstvích Děčína nad Pardubicemi začala v Nymburku druhá semifinálová série NBL. Domácí obhájci titulu v ní hrají s vicemistrovskou Opavou a první utkání ovládli 94:81, přestože před závěrečnou částí drželi těsné vedení Slezané, kterým k úspěchu nepomohlo ani 22 bodů nejlepšího střelce zápasu Jakuba Šiřiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk v závěru zabral, porazil Opavu a v semifinále vede

Souboj dvou nejúspěšnějších českých týmů byl dlouho vyrovnaný. Nymburk, který usiluje o postup do 20. finále v řadě, vyhrál první poločas 43:40, ale do závěrečné části vstupovala s dvoubodovým náskokem Opava. Domácí však desetibodovou šňůrou skóre bleskově překlopili opět na svou stranu a náskok už nepustili.

Hosté navíc v závěru doplatili na množství faulů, kvůli nimž předčasně skončili Martin Gniadek s Jakubem Mokráňem. Domácí proto měli převahu pod košem.

"Rozhodl problém s fauly. Chyběl nám kvůli tomu doskok, ve druhém poločase jsme dostali spoustu bodů z druhých šancí. Solidně jsme ubránili a najednou se zjevil Watson nebo Lockett a dali koš. Mnohdy ještě s faulem, a vytvořili si desetibodový náskok, který si už v posledních minutách hlídali," konstatoval opavský asistent trenéra Kryštof Vlček.

K vítězství přispěl zejména dvacetibodový Američan Eric Lockett, double double za 19 bodů a 10 doskoků přidal jeho krajan Nate Watson. Třemi trojkami z pěti pokusů se do statistik zapsal i sedmnáctibodový Martin Kříž. V dresu Slezanů se zpoza oblouku trefil čtyřikrát kapitán Šiřina a třikrát Jan Švandrlík.

"Jsem rád, že jsme první zápas zvládli, protože to bylo extrémně důležité. Sice jsme tam zase měli výpadek, kdy jsme přišli o vedení a pustili Opavu do náskoku, ale dobře jsme na to reagovali a věcmi, které jsme si řekli, jsme se dokázali dostat zpět do vedení. Pohlídali jsme si obranný doskok, což bylo důležité," zdůraznil nymburský Kříž.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů – 1. zápas:

Nymburk – Opava 94:81 (23:17, 43:40, 72:74) Nejvíce bodů: Lockett 20, Watson 19, Kříž 17 - Šiřina 22, Švandrlík 13, Mokráň 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články