Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nymburk v Samaře dotahoval, přesto i potřetí prohrál

Samara - Ani třetí zápas v nové sezoně VTB ligy neskončil pro basketbalisty Nymburka úspěchem. Na hřišti Samary celý zápas marně dotahovali a nakonec prohráli 84:95. Domácím k vítězství pomohl i český reprezentant David Jelínek. Nymburk se pokusí konečně uspět v příštím domácím utkání v neděli s Astanou.

Český mistr stále postrádá zraněné posily Luboše Bartoně a Christiana Burnse, v Samaře tak nasadil jen 11 hráčů. Navíc pivot Garrett Stutz po zranění stále není ideálně připraven a odehrál jen dvě minuty. Po prohrách s Krasnodarem a Petrohradem působili hosté nervózně a dělali hodně nevynucených chyb.

Samaru dirigoval někdejší nymburský rozehrávač Reynolds, který se proti bývalým spoluhráčům chtěl vytáhnout a povedlo se mu to 24 body a šesti asistencemi. Obrana Nymburku si s ním neuměla poradit podobně jako s pivotem Berzinšem. Díky tomu získala Samara rychle několikabodový náskok, který si neustále udržovala.

Nymburk se sice i díky 20 útočným doskokům držel ve hře, ale nedařily se mu trojky, zatímco domácí v útoku zářili. Ve třetí čtvrtině odskočili až na 13 bodů. Nymburk se nevzdal a Benda mohl v poslední čtvrtině snížit už na čtyři body, jenže neproměnil snadný nájezd do koše. Domácí toho využili, ihned znovu odskočili a s přehledem dovedli zápas k vítězství.

"Bohužel jsme neubránili dva hráče soupeře - Berzinše a Reynoldse. Můj tým hrál špatně, bylo to téměř bez obrany. V útoku jsme se to pak často snažili hrát jeden na jednoho a to nevedlo k úspěchu. Musíme si ty zápasy zanalyzovat a zapracovat na našich výkonech," řekl trenér Kestutis Kemzura. Jelínek za Samaru odehrál 26 minut, zaznamenal dva body a pět asistencí. Nejlepším hráčem Nymburka byl s 18 body a čtyřmi asistencemi Darius Washington.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články