Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk v repríze finále deklasoval Ústí nad Labem

První repríza finále minulého ročníku NBL byla jasnou záležitostí basketbalistů mistrovského Nymburka. Obhájci titulu porazili v dohrávce 4. kola Ústí nad Labem 108:73 a i po pátém odehraném utkání mají stoprocentní bilanci. V tabulce si Středočeši upevnili druhé místo za Pískem, který má na kontě sedm výher ze sedmi zápasů.

Basketbalisté Nymburku
zdroj: Basketball Nymburk

Souboj druhého a třetího týmu tabulky měl jednoznačný průběh a domácí favorit už první poločas vyhrál rozdílem 27 bodů (61:34). Hosté se do hlavní přestávky dopustili 15 ztrát proti pouhým čtyřem domácím a nymburští hráči stříleli s úspěšností 56 procent. Po změně stran už byla hra vyrovnanější.

"V porovnání s předchozími zápasy byl od nás vstup do zápasu se správnou energií, bylo z toho rychlé vedení a umožnilo nám to se zápasem bavit. Mám radost z energie, kterou tým ukázal," řekl trenér Nymburka Francesco Tambellini. "Nymburk na nás vletěl od první chvíle. My jsme nebyli schopni vyrovnat se s tím jejich tlakem. Z toho pramenilo hodně ztrát a jednoduchých košů pro soupeře. To určilo ráz utkání," konstatoval ústecký kouč Tomáš Reimer.

Nymburk hrál týmověji, což dokladuje 31 asistencí proti 16 soupeřovým. Domácí hojně rotovali sestavu a každý z dvanácti hráčů odehrál nejméně 13 minut.

Nejvíc času na palubovce strávil s 21 minutami Matěj Svoboda, autor 18 bodů. Stejně úspěšný byl Jay Shumate a o jeden víc dal Tylan Birts. Ústecký Lesley Varner byl s 20 body nejlepším střelcem zápasu.

Nymburk – Ústí nad Labem 108:73 (34:19, 61:34, 87:56)

Nejvíce bodů: Birts 19, Matěj Svoboda a Shumate po 18 – Varner 20, Oguama 13, Pecka 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články