Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nymburk v předkole play-off LM změří síly s Dinamem Sassari

Mies (Švýcarsko) - Los ve švýcarském Miesu rozhodl o soupeřích pro předkolo play-off basketbalové Ligy mistrů. Nymburští hráči v boji o osmifinále narazí na silný italský celek Dinamo Sassari. Souboj začne 8. února v Itálii, odveta se odehraje 22. února v Nymburku. V případě úspěchu poté Nymburk čeká Le Mans. 

Ronen Ginzburg a Eugene Lawrence
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Český šampion postoupil do play-off ze třetího místa v základní skupině a byl mezi nasazenými celky. Původně ho vylosovali k Arisu Soluň, ale s ním se Nymburk utkal už ve skupině, což pravidla nedovolují, a tak musel zpět do osudí. Nakonec dostal silného protivníka Sassari, který před dvěma roky ovládl italskou ligu a v předchozích dvou ročnících hrál Evropskou ligu.

V tomto ročníku se však Sassari tolik nedaří. V italské lize je páté a stejné místo obsadilo i v základní skupině E Ligy mistrů, kde nasbíralo sedm výher a sedm proher a do play-off prošlo až na poslední chvíli.

Klíčovými hráči Sassari jsou američtí rozehrávači David Bell, Darius Johnson-Odom a Trevor Lacey. Problémy má tým však pod košem, kde je nejvýraznější postavou Litevec Tautvydas Lydeka. V doskocích byli Italové nejhorším týmem v soutěži. V průměru sbírali o více než deset doskoků méně než Nymburk.

Los play-off basketbalové ligy mistrů:

Předkolo: Sassari - Nymburk, Aris Soluň - Štrasburk, Ventspils - Benátky, Saratov - Oldenburg, Juventus Utena - AEK Atény, PAOK Soluň - Partizan Bělehrad, Maccabi Rišon Le le-Cijon - Ludwigsburg, Frankfurt - Karsiyaka.

Osmifinále: Sassari/Nymburk - Le Mans, Aris Soluň/Štrasburk - Asvel Lyon, Ventspils/Benátky - Avellino, Saratov/Oldenburg - Banvit Bandirma, Juventus/AEK Atény - Monako, PAOK Soluň/Partizan Bělehrad - Tenerife, Maccabi Rišon Le-Cijon/Ludwigsburg - Neptunas Klajpeda, Frankfurt/Karsiyaka - Besiktas Istanbul. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články