Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nymburk v osmifinále Evropského poháru prohrál s Bělehradem

Pardubice - Basketbalisté Nymburka vstoupili do osmifinálové skupiny Evropského poháru ULEB porážkou s Crvenou Zvezdou Bělehrad 60:65. V pardubické ČEZ Areně prohráli šestinásobní čeští šampioni svůj první letošní pohárový zápas. Nymburk měl přitom zápas rozehraný výborně a před koncem prvního poločasu vedl až o deset bodů. Domácí však doplatili na výrazně horší druhý poločas, kdy zklamali v útočné fázi. Nastříleli pouhých 19 bodů. Bělehrad si odvezl vítězství stejně jako v předminulé sezoně, kdy v Pardubicích vyhrál v prodloužení. Zaváhání se pokusí napravit příští úterý na palubovce Turk Telekom Ankara, pak je čeká duel s Gran Canarií.

Středočeši mohli dlouho pomýšlet na úspěšnou odvetu, protože celý první poločas měli navrch. Nymburk se mohl opřít o výbornou obranu, proti níž se hosté dlouho jen těžko prosazovali, byť hbitý rozehrávač Taylor byl od začátku velmi výraznou postavou. Crvena Zvezda ale v prvních fázích jako by doplatila na absenci nejlepšího střelce Tadiji Dragičeviče, který minulý týden klub opustil kvůli svým finančním pohledávkám.

Nymburk zažíval nejlepší chvíle na konci prvního poločasu, když 50 vteřin před odchodem do šaten po Slezákově trojce vedl 40:30. Nekoncentrovanost v závěru druhé čtvrtiny, kdy už se náskok ztenčil na polovinu, a špatný vstup do druhého poločasu však s domácími otřásl. Téměř čtyři minuty čekali na vstřelený koš a srbský tým stav otočil.

Nymburským se nedařily ani trojky

Hosté navíc výrazně zlepšili obranu a Nymburk během třetí čtvrtiny zaznamenal pouhých osm bodů. Srbové se rychle vraceli na vlastní polovinu a domácí proti zformované obraně s netaktickými průniky pod koš neměli šanci na úspěch. Nymburští se nemohli opřít ani o svoji tradiční zbraň, když jim nevycházely trojkové pokusy. Trápili se vyhlášení střelci z dálky Lee, Sokolovský, Křemen i Lenzly.

Středočeši vykřesali poslední naději na zvrat pět minut před koncem, když pivot Benda čtyřmi body v řadě naposledy v utkání strhl vedení na nymburskou stranu (58:57). Pak už ale palubovku zase ovládli hráči Crvené Zvezdy. Pěti body za sebou odskočili a nerozhodilo je ani snížení Leeho na rozdíl dvou bodů. Poslední šance Nymburka padla poté, co Slezák nedal trojku za stavu 60:64. Hostům pak už bylo jasné, že o první výhru v osmifinálové skupině nepřijdou, a připsali si čtvrté vítězství v soutěži za sebou.

ČEZ Nymburk - Crvena Zvezda Bělehrad 60:65 (19:19, 41:36, 49:52)

Nejvíce bodů: Benda 14, Lewis 11, Lenzly a Slezák 7 - Taylor 19, Keselj 11, Stimač 10. Rozhodčí: Drabikovskij, Šulga (oba Ukr.), Kalpakas (Švéd.). Fauly: 22:19. Pět chyb: 40. Lenzly. Trestné hody: 11/9 - 22/13. Trojky: 3:6. Diváci: 6328.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články