Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nymburk v Eurocupu prohrál s favorizovaným Cantú 73:88

Cantú - Basketbalisté Nymburka nedokázali překvapit favorizovaný italský celek Cantú a na jeho palubovce v duelu Evropského poháru prohráli 73:88. Do tabulky skupiny A si tak připsali už třetí porážku ze čtyř zápasů, všechny však utrpěli na hřištích soupeřů. Venku prohrál český mistr na mezinárodní scéně už popáté za sebou.

Cantú, které v minulé sezoně hrálo prestižní Euroligu a nyní ve skupině ještě nepoznalo porážku, vedlo po celé utkání a nedovolilo drama. Už v první čtvrtině se domácím povedlo odskočit na 11 bodů a Nymburk marně dotahoval.

Ve druhé čtvrtině český šampion vykřesal naději, když snížil na 20:22 a chvíli držel se soupeřem krok. Pak však doplatil na to, že neuhlídal největší zbraň italského celku, střelbu za tři body.

Domácí celkem proměnili 13 trojek z 24 pokusů, ještě do poločasu znovu získali dvouciferný náskok a zlomilo odpor soupeře. Hosté se snažili s utkáním ještě něco udělat, ale domácí jim nedali šanci, i když dostali prostor téměř všichni hráči z lavičky Cantú.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 19 body americký rozehrávač domácích Joe Ragland, jen o bod méně dal Stefano Gentile. Na straně Nymburka se nejvíce dařilo Dylenu Pageovi s 16 body a Vojtěchu Hrubanovi, který přidal 13 bodů. Oba měli i čtyři asistence.

Nymburk nyní čeká série šesti domácích zápasů včetně eurocupových soubojů s Artlandem Quakenbrück a Ostende, ve kterých potřebuje vyhrát, aby se vrátil do postupových bojů.´

Cantú - Basketball Nymburk 88:73 (22:18, 48:37, 70:54)

Nejvíce bodů: Ragland 19, Gentile 18, Leunen 13, Rullo 12 - Page 16, Hruban 13, R. Rančík 12, Simmons 11, Mahalbašič 10. Rozhodčí: Arteaga (Šp.), Geller (Belg.), Hordov (Chorv.). Fauly: 13:14. Trestné hody: 14/13 - 7/4. Trojky: 13:7. Diváci: 2028.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články