Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nymburk v Eurocupu čeká Sevilla, Řím, Nancy či Charleroi

Barcelona - Basketbalisté Nymburku se v základní skupině Evropského poháru utkají s Virtusem Řím, Charleroi, Nancy, Oldenburgem a Sevillou, za kterou nastupuje český reprezentant Ondřej Balvín. Český mistr i letos usiloval o postup do prestižní Evropské ligy, ale v kvalifikaci prohrál hned první zápas a zamířil do barcelonského osudí Eurocupu.

"Z naší konference je to asi nejsilnější skupina. Důležité je, že bude pro fanoušky velmi atraktivní. Jako každým rokem jsme nečekali jednoduchý los, zvlášť letos, kdy se zúžil počet účastníků. Bylo dané předem, že všechny skupiny nabídnou velkou kvalitu soupeřů," uvedl ředitel klubu Ondřej Šimeček.

Soutěž se losovala i podle geografických kritérií a Nymburk byl zařazen do západní poloviny k týmům z Německa, Itálie, Španělska, Francie a Belgie. Vyhnul se tak celkům, se kterými se bude potkávat v mezinárodní VTB lize. "Z našeho pohledu bylo důležité, že se nám podařilo vyjednat zařazení do Západní konference. To našim fanouškům zaručuje skvělou podívanou a tím pádem budou moci v obou soutěžích zhlédnout průřez celým evropským basketbalem," dodal Šimeček.

Za soupeře dostal i Sevillu, což je bývalý klub reprezentanta Tomáše Satoranského, v týmu stále působí český pivot Balvín. Nancy je semifinalista poslední sezony francouzské ligy, v jehož kádru je například francouzský reprezentant Florent Piétrus. Také Oldenburg hrál v semifinále německé ligy a mezi známější hráče patří americký rozehrávač Tywain McKee.

Dalším nymburským protivníkem je bývalý euroligový tým Virtus Řím, jehož výkonnost šla v posledních třech sezonách dolů, ale nyní se chce vrátit na vrchol v Itálii i na mezinárodní scéně. I dalšímu bývalému euroligovému celku Charleroi minulá sezona nevyšla, vypadl už ve čtvrtfinále belgické ligy.

Deset kol základní části se odehraje mezi 14. říjnem a 17. prosincem, hracím dnem bude většinou středa. Postup si vybojuje vždy nejlepší čtveřice. Nymburk došel v Eurocupu zatím nejdál do čtvrtfinále v letech 2010 a 2012, ale na Bilbao a Petrohrad nestačil. Vítěz Evropského poháru si zajistí účast v příštím ročníku Euroligy.

Los základních skupin Evropského poháru basketbalistů:

Skupina A: Bamberg, Zaragoza, Reggio Emilia, Štrasburk, Paříž Levallois, Bonn.

Skupina B: Cantú, Las Palmas, Ostende, Lyon, Dijon, Quakenbrück.

Skupina C: Nymburk, Sevilla, Virtus Řím, Charleroi, Nancy, Oldenburg.

Skupina D: Chimki Moskva, Besiktas , Petrohrad, Riga, Lublaň, Szolnok.

Skupina E: Vilnius, Bandirma, Volgograd, Partizan Bělehrad, Hapoel Jeruzalém, Ploješť.

Skupina F: Krasnodar, Izmir, Podgorica, Ventspils, Zielona Gora, PAOK Soluň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články