Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk udělal první krok k postupu do Evropské ligy

Charleroi (Belgie) - Basketbalisté Nymburka jsou o krok blíže postupu do Evropské ligy. V prvním kole kvalifikace v Belgii porazili přední tým turecké ligy Banvit 69:57 a postoupili do semifinále. V něm je v sobotu čeká favorizované mužstvo Chimki Moskva, které dnes zdolalo Turow Zhořelec 74:67.

Basketbal
zdroj: ČTK/AP

Nymburk těžil z výtečného startu do zápasu. Šňůrou třinácti bodů si už v šesté minutě zajistil náskok 17:4. Soupeř sice hru vyrovnal, ale český mistr neustále udržoval dvouciferný náskok.

Výraznou měrou k tomu přispíval uzdravený Chester Simmons a další Američan Lamayne Wilson, který zahrál mnohem lépe než v úvodním duelu české ligy proti Levicím a táhl ofenzivu Nymburka. Navíc byl dominantní pod oběma koši při doskocích, kterých vybojoval 11. Spolu se Simmonsem si připsali po devatenácti bodech, Pavel Pumprla přidal 12.

Nejblíže byl Banvit na začátku druhé čtvrtiny, kdy snížil na rozdíl pěti bodů, Nymburk však vždy na jeho nápor dokázal odpovědět a do poločasu šel se třináctibodovým náskokem. Úvod druhé půle sice vyšel o trochu lépe semifinalistovi posledního ročníku turecké ligy, především zásluhou náhradníka Chucka Davise, ale Nymburk ho nenechal přiblížit více jak na osm bodů.

V poslední čtvrtině tak mohli hráči Nymburka pošetřit síly na sobotní duel s Chimki. Vítěz tohoto duelu si pak zahraje proti lepšímu z dvojice Alba Berlín - Spirou Charleroi o jediné postupové místo z této kvalifikační skupiny.

Nymburk - Banvit 69:57 (19:12, 34:21, 53:40)

Nejvíce bodů: Wilson a Ch. Simmons po 19, Pumprla 12 - Davis 15, Bajramovič 10, K. Simmons 8. Rozhodčí: Pukl (Slovin.), Jasevičius (Lit.), Milojevič (Mak.). Fauly: 24:20. Pět chyb: 33. K. Simmons (Banvit). Trestné hody: 12/8 - 24/16. Trojky: 5:3. Diváci: 1 000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články