Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nymburk stále prochází sezonou bez ztráty kytičky. V lize si poradil s USK

Basketbalisté Nymburka mají leckteré zápasy v české nejvyšší soutěži spíše jako přípravu před střety na Evropské scéně. Též proti USK Praha na domácí palubovce utkání s přehledem kontrolovali a vyhráli 99:78. Navázali tak na středeční vydřenou výhru proti tureckému Gazintepu v Lize mistrů, jejž zdolali až v prodloužení. Ve všech letošních sedmi soutěžních zápasech Středočeši vyhráli.

Radost hráčů Nymburka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Tým Nymburka, za nějž hraje i několik opor české reprezentace, vedl po první třetině o 7 bodů a pravidelným tempem náskok navyšoval. V tabulce Národní basketbalové ligy má tak po pěti zápasech pět výher. Poněvadž jejich celkové skóre je o 132 bodů kladné, v průměru porážejí své soky o více než 20 bodů. USK zakotvilo na pátém místě, když třikrát vyhrálo a dvakrát prohrálo.

Nejlepším střelcem mistrovského Nymburku byl s 15 body Vojtěch Hruban, o bod méně přidal Roko Rogič. K 63. ligové výhře v řadě bodově přispělo všech dvanáct hráčů z týmu trenéra Orena Amiela. USK táhl se 17 body Domagoj Proleta.

Už o víkendu čeká oba celky další program. Do Nymburka přijede v sobotu Opava a USK vycestuje v neděli do Ústí.

"Neměli jsme dostatek času se na utkání připravit po úterním duelu Ligy mistrů. A USK je navíc tým, který předvádí asi nejlepší basketbal z ligových soupeřů, se kterými jsme se dosud setkali," konstatoval nymburský trenér Amiel.

"Náš cíl byl zastavit Mareše a na něm jsme odvedli dobrou práci a nenechali jsme ho rozstřílet. Měli jsme lepší i horší momenty, ale to se dalo čekat vzhledem k malé přípravě," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články