Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nymburk stále bojuje o postup, čeká ho ale silná Sevilla

Praha – Zápas, který do značné míry rozhodne o úpěšnosti celé sezony, čeká basketbalisty Nymburka. V pražské Tipsport Areně přivítají Sevillu, kterou potřebují porazit, aby měli jistotu účasti v jarní fázi Evropského poháru. Naději mají ale i v případě porážky, pak by však musely zároveň prohrát Charleroi v Nancy i Oldenburg s Římem. Utkání se rozehraje dnes v 18:30, záznam duelu můžete sledovat od 19:30 na ČT sport.

Nymburk měl skupinu velmi dobře rozehranou, jenže poslední tři zápasy prohrál a nevyužil možnost si postup zajistit s předstihem. Musí tak o něj tvrdě bojovat až v posledním kole. A nemá jednoduchého protihráče. První utkání v Seville sice Nymburk vyhrál 66:65, ale nyní ho čeká odlišný soupeř.

"Teď je Sevilla jiný tým než v listopadu. Herně se zvedli, porazili v lize i Barcelonu, v Eurocupu přehráli o 20 bodů lídra skupiny Řím. My naopak od té doby přišli o zraněného Dariuse Washingtona, takže to bude rozhodně jiný zápas," prohlásil trenér Nymburku Kestutis Kemzura.

Podobně situaci vnímá i reprezentant Vojtěch Hruban. "Šli rozhodně nahoru, mají nového rozehrávače. Proti nám jim zápas nevyšel a budou to chtít odčinit. To, že jsme tam vyhráli, teď neznamená vůbec nic," dodal. Španělský celek pozvedl příchod amerického rozehrávače Bena Woodsidea, který nahradil Jacoba Pullena, jenž v úvodu sezony odešel do Itálie.

V prosinci se pak Sevilla dostala na vítěznou vlnu, kterou o víkendu přibrzdila jen silná Málaga. Klíčové pro Nymburk bude zejména zastavit podkošové hráče Kristapse Porzingise a Guillerma Hernangoméze, kteří českého mistra trápili v prvním utkání. Proti svým spoluhráčům z české reprezentace se postaví také pivot Ondřej Balvín.

Nymburk sice jde do zápasu se sérií šesti porážek na evropské scéně za sebou, ale poslední dva duely s Římem a CSKA Moskva naznačily, že už se český mistr naučil hrát bez zraněného klíčového hráče Washingtona. "Ztráta Dariuse přišla v nejhorší možnou dobu, protože se to sečetlo s náročným programem a klíčovými zápasy. To vše na tým dolehlo a ztratil potřebnou energii. Nyní už ale jde herně nahoru a věřím, že se o postup popereme," řekl trenér Kemzura.

Hráči Nymburku se nechtějí spoléhat na variantu, že ztratí i Charleroi a Oldenburg. "Je tu sice tahle varianta, že i při prohře můžeme postoupit, a není až tak nepravděpodobná, ale na to se nesmíme ohlížet. Chceme vyhrát za každou cenu. Postupovat se čtyřmi výhrami by byla skoro ostuda," dodal Hruban. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články