Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk si připsal cenný skalp Monaka a prodloužil vítěznou sérii

Nymburk – Pohárová neporazitelnost basketbalistů Nymburku pokračuje i po střetnutí s favorizovaným Monakem. Úřadující šampioni české nejvyšší soutěže, kteří si už postup do další fáze Ligy mistrů zajistili, zdolali knížecí celek 76:66 a hořkost porážky před vlastním publikem nepoznali již dvanáct zápasů v řadě. 

Eugene Lawrence (vlevo) si kryje míč před Wrightem z Monaka
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Monako sice přijelo jako nejlepší tým soutěže, ale začátek utkání patřil domácím. Nymburk si v první čtvrtině vypracoval osmibodový náskok, který během druhé části dokonce zdvojnásobil. Favorit se dostal do hry až ve třetím dějství, kdy snížil náskok Středočechů na dva body (52:50).

Svěřenci kouče Ginzburga však drama nepřipustili. V úvodních sedmi minutách poslední čtvrtiny nastříleli sedmnáct bodů, zatímco Monako pouhé tři. Nymburku, který si postup do play-off zajistil už v jedenáctém kole, patří s 22 body třetí příčka v tabulce. Čtvrtý Aris Soluň je po prohře s Frankfurtem o bod zpět.

"Je to pro nás skvělé vítězství. Porazili jsme výborný tým s vynikající obranou. Věděli jsme, že musíme zastavit jejich útočný doskok. Dovolili jsme jim jen devět doskoků v útoku a to bylo klíčové. Hráči odvedli skvělou práci. Musíme v takových výkonech pokračovat," řekl trenér Ginzburg.

"Monako z nás vymáčklo to nejlepší. Je to opravdu dobrý tým. Nám ale zápas vyšel. Dařilo se nám téměř vše, hráli jsme agresivně a zahráli jsme dobrý zápas," uvedl rozehrávač Eugene Lawrence, který byl se 14 body spolu s Bryonem Allenem a Petrem Bendou nejlepším střelcem týmu.

Basketbalová Liga mistrů - 13. kolo, skupina A:

Nymburk - Monako 76:66 (18:13, 40:29, 52:50)

Nejvíce bodů: Allen, Benda, Lawrence všichni 14, Sant-Roos 13 - Outtara 19, Bost 16. Fauly: 22:21. Trestné hody: 19/10 - 18/12. Trojky: 8:8. Doskoky: 40:35.

Banvit - Domžale 74:56, Ironi Naharija - Aarhus 101:62, Aris Soluň - Frankfurt 58:64.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články