Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nymburk senzačně porazil Chimki a má na dosah Euroligu

Charleroi - Basketbalisté Nymburka mají na dosah účast v prestižní Evropské lize. V semifinále kvalifikačního turnaje porazili favorizovaný ruský celek Chimki Moskva 86:79 a v neděli si od 19:00 zahrají o postup s domácím Charleroi. To i zásluhou devíti bodů českého reprezentanta Jiřího Welsche zvítězilo 74:63 nad Albou Berlín.

Chester Tre Simmons
zdroj: ČTK

Nymburk proti loňskému účastníkovi Evropské ligy předvedl ještě lepší nástup do utkání než v pátek proti Banvitu. Především v obraně si vedl velmi dobře a za úvodních devět minut hry dovolil Chimki zaznamenat pouhé dva body. Úvodní čtvrtinu pak vyhrál nečekaně jednoznačně 21:5. Obrana Chimki byla nadále děravá a Nymburk náskok postupně navyšoval. O body se dělila rovnoměrně téměř celá sestava Nymburka i s náhradníky. Na poločasovou přestávku tak šel český mistr se zcela nečekaným náskokem 27 bodů.

Druhá půle ale měla zcela opačný průběh. Chimki přišlo na palubovku nabuzené a s cílem pokusit se vrátit do zápasu. Šňůrou 21:5 se to moskevskému celku také povedlo. Ještě ve třetí čtvrtině soupeř snížil na rozdíl pouhých osmi bodů a Nymburk viditelně znervózněl. V úvodu poslední části už to bylo jen o čtyři, ale v nejlepší možnou chvíli se probudil nymburský střelec Simmons, který dal v rychlém sledu osm bodů včetně dvou trojek a spolu s Pavlem Pumprlou drželi Nymburk nad vodou.

Soupeř se zase opíral o Krešimira Lončara, který stejně jako Chris Quinn zaznamenal 25 bodů a měl hlavní podíl na návratu do utkání, ale v koncovce zápasu se mu tolik nedařilo. Nymburk tak znovu odskočil na 14 bodů a výhru už uhájil. Mimo jiné i zásluhou dalších dvou trojek Simmonse, který zápas zakončil na 26 bodech.

Nymburk - Chimki Moskva 86:79 (21:5, 49:22, 58:50)Nejvíce bodů: Simmons 26, Pumprla 20, Wilson 9 - Lončar a Quinn po 25, Monja 12. Rozhodčí: Lamonica (It.), Jasevičius, Rutěšič (Černá Hora). Fauly: 27:22. Pět chyb: 40. Nečas (Nymburk). Trestné hody: 25/15 - 22/16. Trojky: 9:7. Diváci: 1000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články