Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nymburk se v Petrohradu pokusí udržet postupové naděje

Petrohrad - Basketbalisté Nymburku se pokusí potvrdit zlepšenou formu a na palubovce Petrohradu zaútočí na výhru, která jim udrží naději na postup v Evropském poháru. Jelikož doma s Petrohradem prohráli 72:84, potřebují zároveň vyhrát pokud možno o 13 a více bodů, aby si zlepšili výchozí postavení do závěrečného kola. Naopak porážka bude znamenat definitivní konec nadějí. Utkání sledujte od 18:00 v exkluzivním přímém přenosu na našem webu.

Nymburk ve skupině prohrál úvodní tři zápasy, ale před týdnem doma porazil Štrasburk a vykřesal naději. Navíc v neděli vyhrál také v rámci VTB ligy na hřišti Astany a poprvé od listopadu zvládl dva mezistátní zápasy po sobě.

"Jsme šťastní, že jsme vyhráli druhý zápas po sobě. V naší situaci si ale musíme dávat ty nejbližší cíle a tím je pokaždé jen další utkání," řekl trenér Kestutis Kemzura. "Teď nás čeká Petrohrad, který bude na své palubovce těžším soupeřem, než byla Astana. Sebevědomí se nám zvedá, ale víme, že k vítězství budeme potřebovat ještě lepší výkon," dodal.

Klíčem k úspěchu bude obrana a pokrytí jednoho z nejlepších rozehrávačů v soutěži Waltera Hodge, který v prvním utkání dirigoval výhru Petrohradu 18 body a sedmi asistencemi. Mezi další opory patří Arťom Vichrov, bývalý kanadský pivot Prostějova Kyle Landry či Srb Dejan Borovnjak, který v říjnu nastřílel Nymburku ve VTB lize 23 bodů.

"Tuhle sezonu už jsme hráli proti Zenitu dvakrát. Poprvé na jejím začátku v Petrohradu, kde to bylo velmi těsné. Vítězství jsme měli na dosah, ale nedoskočili jsme poslední míč, minuli jsme v závěru šestky a nakonec jsme prohráli," připomněl Kemzura. "Druhý zápas byl nedávno v Eurocupu a byl to náš nejhorší výkon po Novém roce. Nedokázali jsme zastavit Waltera Hodge a další hráče," dodal.

Kemzura: Musíme to brát krok za krokem

Přesto věří, že s momentální formou mají jeho svěřenci na to, aby uhráli potřebné vítězství. "Věřím, že u nich dokážeme vyhrát. Budeme se muset dobře připravit na jejich klíčové hráče i způsob hry. Nebezpeční budou Hodge, Landry nebo Borovnjak. Musíme zastavovat jejich rychlé brejky a vůbec eliminovat rychlou hru Petrohradu," řekl kouč.

Na výhru o více než 12 bodů se Kemzura nechce upínat. "Nejdřív se musíme soustředit na to hrát tak dobře, abychom měli vůbec šanci vyhrát zápas. Pak bychom teprve viděli, o kolik je v našich silách zvítězit. Tohle je strašně složité předvídat a vyvine se to až na palubovce," prohlásil litevský trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články