Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nymburk se v Eurocupu postaví proti lídrovi francouzské ligy

Pardubice - Basketbalisty Nymburka čeká souboj s lídrem francouzské ligy Gravelines. Český mistr by rád v duelu 2. kola osmifinále Evropského poháru ULEB potvrdil výbornou formu a připsal si 27. vítězství z posledních 28 zápasů, jímž by se přiblížil postupu do čtvrtfinále. Utkání začíná v 18:15 v pardubické ČEZ Areně, přímý přenos vysílá ČT4.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Nymburk na úvod osmifinálových bojů vyhrál na palubovce VEF Riga 91:81 a udělal první důležitý krok k postupu. "Potřebujeme čtyři výhry, jednu máme z venku, teď by mělo stačit vyhrát všechny zápasy doma," řekl americký křídelní hráč Nymburka Lamayne Wilson. Nyní ale čeká na svěřence trenéra Ronena Ginzburga spolufavorit skupiny a aktuálně nejlepší tým Francie. Gravelines sice nemá žádnou vyloženou hvězdu, ovšem soupeře ničí kolektivním výkonem, ze kterého vyčnívají zejména francouzský reprezentační rozehrávač Andrew Albicy či americký pivot Juan-Khalif Edwards.

Nymburk se však veze na vlně úspěchů, což potvrdil i nedělní výhrou 80:73 nad silným litevským celkem Lietuvos Rytas v rámci VTB ligy. "Bylo to skvělé vítězství. V této sezoně jsme zažili více takových výher a já doufám, že další ještě přijdou a že budeme porážet takto silné, jako je Rytas," řekl po utkání trenér Ginzburg. "Z posledních 27 zápasů jsme prohráli jediný a energie, s jakou hráči vstupují do každého utkání, je neuvěřitelná. Kéž se to nikdy nezastaví," dodal.

Jen má trochu obavy, jak se jeho svěřenci vypořádají proti Gravelinas s tím, že mají málo času na regeneraci. "Máme jen 48 hodin, než se postavíme dalšímu skvělému soupeři. Bohužel nemáme čas se na utkání ani dostatečně připravit, ani podstoupit pořádnou regeneraci. Věřím, že hráči opět ukážou svoje schopnosti, jak je předvádějí v posledních týdnech," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články