Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburk se Svitavami prohrál první půli, nakonec však opět vyhrál

Nymburk – Ani v pátém zápase nového ročníku NBL nenalezli basketbalisté Nymburka přemožitele. Úřadující mistr sice se Svitavami na domácí palubovce v poločase prohrával o čtyři body, ale nakonec zvítězil rozdílem třídy 99:64.

Hostům vyšel nástup do zápasu a ujali se vedení 22:12. Než přidali další bod, Nymburk ještě do první přestávky vyrovnal, přesto Svitavy favorita před sebe nepustily díky vysoké úspěšnosti střelby až do poločasové pauzy.

"Nehráli jsme pozorně v obraně, nechali jsme soupeře střílet, nevytvářeli jsme tlak na hráče s míčem. O poločase jsme si řekli, že začneme hrát mnohem lépe v obraně, přidáme na soustředění a nebudeme ztrácet míče. To se nám podařilo realizovat," řekl nymburský kouč Kestutis Kemzura.

Domácí tým zahájil druhou půli osmi body za sebou a těsnější obranou dovolil soupeři za celých deset minut vstřelit jen sedm bodů. Hrací období vyhrál Nymburk o 21 a celý poločas pak 56:17. "Jsem ale rád, že jsme tu odehráli na jedničku aspoň těch dvacet minut. Pak na nás Nymburk zatlačil a my jsme ukázali naše slabiny," konstatoval trenér Turů Lubomír Růžička.

Nejlepším nymburským střelcem byl Martin Rančík s 16 body, svitavský Sedlák dal ještě o bod víc. Hosté bez podkošové opory Kornowského výrazně zaostávali v doskakování (39:17), po sedmé porážce za sebou jsou v tabulce předposlední.

Nymburk - Svitavy 99:64 (22:26, 43:47, 71:54)

Nejvíce bodů: M. Rančík 16, P. Houška a Palyza po 14, R. Rančík 13, Mahalbašič 12 - Sedlák 17, Kyles 15, Macela 10. Rozhodčí: Hošek, Kučerová, Blahout. Fauly: 20:18. Trestné hody: 12/10 - 12/7. Trojky: 5:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články