Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nymburk se pokusí znovu překvapit Řím a přiblížit si postup

Řím Basketbalisté Nymburka se v předposledním kole Evropského poháru pokusí znovu překvapit favorizovaný Řím a výhrou na jeho hřišti zvýšit své naděje na postup. V minulých dvou kolech totiž prohráli s Oldenburgem a Charleroi a výrazně si zkomplikovali situaci. V případě, že v Římě prohrají a Charleroi uspěje s Oldenburgem, nemusí českému mistrovi stačit k postupu ani případná výhra v závěrečném kole se Sevillou. Utkání začne ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Nymburk už měl dvě možnosti si v předstihu zajistit postup, ale nevyužil je. Po zranění klíčového hráče Dariuse Washingtona se naopak dostal do krize a prohrál poslední čtyři mezinárodní utkání. Aby měl jistotu, že pronikne do jarních bojů Eurocupu, potřebuje vyhrát obě zbývající utkání s již jistě postupujícím Římem a Sevillou.

Mrzet může Středočechy především prohra se Charleroi, které se tak dostalo zpět do hry. Ztrácí na Nymburk jedinou výhru a má lepší vzájemné zápasy a duel s posledním Oldenburgem před sebou. Pokud tedy v posledních dvou kolech uhraje o výhru více než Nymburk, postoupí na jeho úkor.

"S Charleroi to bylo stěžejní utkání a vývoj ve skupině jsme mohli mít ve svých rukách. Takhle máme před sebou ještě dvě utkání, do kterých musíme jít na 100 procent," řekl asistent trenéra Lubomír Růžička.

Prvním úkolem je snažit se znovu překvapit favorizovaný Řím, který zatím prohrál jen dvě z osmi utkání, z toho jedno právě s Nymburkem. Ovšem až po trojím prodloužení. I proto se dá očekávat, že Virtus svého soupeře nepodcení, zvláště když potřebuje vyhrát, aby měl definitivní jistotu prvního místa ve skupině.

Nymburk si musí dát pozor na Tricheho a Gibsona

Hlavním nebezpečím je americký rozehrávač Brandon Triche, který patří k největším hvězdám soutěže. V prvním vzájemném utkání se ho povedlo Vojtěchu Hrubanovi ubránit. "Tolik se netlačil a možná neměl ani tolik střel. Myslím, že jsem na něm odvedl dobrou práci a že to bylo vidět. Stálo mě to hodně sil. Já mám takové úkoly ale rád," řekl Hruban. Dalšími oporami Říma jsou rovněž Američané Kyle Gibson, Bobby Jones a Jordan Morgan. Nebezpečný je i chorvatský rozehrávač Rok Stipčevič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články