Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk se odhlásil z Eurocupu, bude hrát nový pohár pořádaný FIBA

Nymburk - Basketbalisté Nymburku se pro příští sezonu odhlásili z Evropského poháru. Důvodem jsou spory mezi organizátorem soutěže a Mezinárodní basketbalovou federací FIBA, která se rozhodla pořádat vlastní soutěž a hrozí sankcemi. Nymburk tak bude startovat v nové soutěži pod hlavičkou FIBA.

"Ze strany FIBA mohou klubům i jejich národním federacím hrozit restrikce, pokud by se účastnily Eurocupu či Euroligy pod patronátem Euroleague," informuje Nymburk.

"ČEZ Basketball Nymburk nechce komplikovat pozici klubu ani České basketbalové federace. Evropské měření sil tak bude absolvovat, jak tomu již bylo v minulosti, v soutěžích pořádaných FIBA."

Mezitím už byl Evropský pohár rozlosován a Nymburk v osudí stále figuroval. Přiřazen byl do skupiny A k atraktivním soupeřům Bilbau, Olimpiji Lublaň, Nanterre, Bonnu a Trentu.

Je nám líto, video expirovalo.
Zídek: Kluby jsou v chaotické situaci

Nymburk již v soutěžích FIBA působil v letech 2002 až 2007, následně přešel do Eurocupu, kde byl dvakrát ve čtvrtfinále. Pravidelně v posledních letech hrával i kvalifikaci o Evropskou ligu.

Zatím není jasné, jestli se dvanáctinásobný český šampion v příští sezoně zúčastní také ruské VTB ligy, v níž hrál v posledních čtyřech sezonách. O startu stále jedná.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články