Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nymburk se může vítězstvím nad Štrasburkem vrátit do hry o postup

Štrasburk - Basketbalisté Nymburku se v Evropském poháru představí na palubovce francouzského vicemistra Štrasburku. Pokusí se potvrdit zlepšenou formu z posledních týdnů a vybojovat vítězství, které by je vrátilo do boje o postup do vyřazovací fáze. Utkání sledujte živě od 20:00 na programu ČT sport a našem webu.

Ovšem Nymburk jde do utkání jako outsider, z posledních 12 utkání na mezinárodní scéně vyhrál jediné. A to proti Seville, které mu zajistilo postup v Eurocupu. V novém roce však proti favorizovaným Chimki Moskva, Nižnému Novgorodu a Kazani ukázal zlepšenou formu a jen kousek mu chyběl, aby dokázal vybojovat výhru.

O to se nyní pokusí proti jinému favoritovi. "Cítíme, že se zlepšujeme. Naše obrana je i přes občasné výpadky stále účinnější. Dokážeme si pomáhat. Nahoru jde také naše bojovnost. Snažíme se hrát celých 40 minut na maximum. Lépe si půjčujeme míč v útoku," řekl pivot Petr Benda. "I přes poslední dvě porážky už to není taková frustrace jako po zápase s Petrohradem. Zlepšujeme se a jen čekáme na to, kdy to v mezinárodních soutěžích prolomíme," dodal.

Proti však bude Štrasburk, který v této sezoně Eurocupu prohrál jen třikrát. Dvakrát v základní skupině s jiným francouzským celkem Paris Levallois a v minulém kole s Petrohradem 82:87 v prodloužení. Proto si Štrasburk nemůže dovolit zaváhat doma s Nymburkem. Francouzský tým táhne zejména americký pivot Matt Howard společně s francouzským reprezentačním pivotem Alim Traorém a dalším francouzským reprezentantem Antoinem Diotem.

Ten je mistrem Evropy z roku 2013 a nejužitečnějším hráčem minulé sezony francouzské ligy. "Musíme navázat na výkony z posledních zápasů a k tomu zlepšit doskakování a lépe dotahovat věci do konce. Často nám chybí jedna přihrávka do volné pozice nebo do rychlého protiútoku, abychom dobrý zápas dotáhli k vítězství. Pokud se nám tohle povede zlepšit, máme šanci," řekl trenér českých mistrů Kestutis Kemzura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články