Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nymburk se konečně dočkal venkovní výhry, v Záhřebu porazil Cibonu

Záhřeb - Basketbalisté Nymburka zvítězili v Evropském poháru v Záhřebu nad Cibonou 84:77 a v odvetné fázi základní části vyhráli i druhý zápas. Český mistr vybojoval už třetí výhru za sebou a čtvrtou celkově, poprvé ale uspěl na soupeřově palubovce. V tabulce skupiny A si Středočeši upevnili pozici mezi postupovou trojicí.

Nymburku se v Hale Dražena Petroviče dařily vstupy do jednotlivých hracích období, s výjimkou poslední části. Tým trenéra Kestutise Kemzury dal prvních šest bodů zápasu, druhou část odstartoval dokonce šňůrou 11:0 a i druhý poločas zahájil pěti body za sebou.

Opakovaně z toho bylo více než dvacetibodové vedení, na kterém měl zásluhu zejména autor 24 bodů Tre Simmons, a ještě v úvodu poslední části byli hosté vpředu o 22 bodů (66:44). Domácí tým, který v prvních dvou čtvrtinách dal pouze po dvou koších ze hry a do poločasu nastřílel více bodů z trestných hodů (11), se ale vypjal k náporu, který málem dotáhl ke zvratu.

Odstartovala jej čtrnáctibodová šňůra, kterou nepřetrhl ani nymburský oddechový čas, a chorvatský celek se postupně přiblížil až na tři body po trojce svého nejlepšího střelce Davora Kuse v poslední minutě (73:76). Díky přesné střelbě šestek si ale hosté vedení nedali vzít a navázali na říjnovou obdobnou výhru v domácím utkání 84:76.

Evropský pohár basketbalistů - 7. kolo, skupina A:

Cibona Záhřeb - ČEZ Basketball Nymburk 77:84 (7:13, 20:36, 40:58)

Nejvíce bodů: Kus 22, Junakovič 12, Janning 11, Šarič 10 - Simmons 24, R. Rančík 13, Ilievski 11, Mahalbašič 10. Rozhodčí: Biricik (Tur.), Čebyšev (Ukr.), Lanzarini (It.). Fauly: 25:26. Trestné hody: 30/26 - 22/20. Trojky: 7:10. Diváci: 1000.

Kestutis Kemzura (Nymburk): "Stanovili jsme dobrou taktiku a začali velmi soustředěně. Soupeř začal hrát s mladšími hráči, kteří hráli ve druhém poločase agresivně. Na konci jsme ale dokázali vyhrát. Víme, že Cibona nezažívá právě nejlepší časy, hrát proti ní bylo těžké."

Slaven Rimac (Cibona): "Ve druhém poločase jsme začali hrát lépe, ale nestačilo to. Náš největší problém byl Simmons."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články