Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk se drží na vítězné vlně

Riga - Basketbalisté Nymburka vstoupili do osmifinálové skupiny Evropského poháru ULEB výhrou 91:81 na palubovce lotyšského celku VEF Riga. Připsali si tak už 24. výhru z posledních 25 soutěžních zápasů a čtrnáctou v řadě. O triumfu rozhodli v druhé čtvrtině, kterou ovládli v
poměru 27:10. Nymburk vedl v podstatě už od druhé minuty, kdy se ujal vedení 6:4. Od té doby dovolil Rize pouze jednou srovnat, a to v závěru první čtvrtiny, kdy domácí dohnali osmibodovou ztrátu.

Jenže pak přišel klíčový nápor Nymburka. Český mistr předvedl šňůru 23:4 a získal dvacetibodový náskok, který už nepustil. Riga se nezmohla na výraznější odpor a Nymburk si bez problémů hlídal výhru. A to především díky velmi dobré střelbě, když trefil 31 ze 43 střel za dva body. Úspěšnost tak měl výrazně nadprůměrnou 72 procent. Paradoxně ji měl výrazně lepší než z čáry trestného hodu, kde se dostal jen na 61 procent. Domácí snížili na přijatelných deset bodů až v poslední pětiminutovce.

Nymburk se opíral v útoku především o podkošovou dvojici Petr Benda, Lamayne Wilson, kteří zaznamenali dohromady 47 bodů. Dařilo se i rozehrávačovi Miku Lenzlymu, který dal osm bodů, třikrát asistoval a získal tři míče. Pavel Pumprla k deseti bodům přidal devět doskoků, ale také pět ztracených míčů. Další utkání osmifinále Evropského poháru čeká na Nymburk za týden v úterý doma proti BCM Gravelines Dunkerque. To v úvodním kole podlehlo hostům z Valencie 63:69.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články