Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nymburk se do boje o play-off odrazil výhrou v Minsku

Minsk Basketbalisté Nymburku si ve VTB lize připsali šesté vítězství, když vyhráli na palubovce posledního Minsku 85:68. V tabulce poskočili na třináctou příčku a zvedli si sebevědomí před důležitými zápasy se Samarou a finskou Loimaou, ve kterých příští týden potřebují uspět, aby se vrátili do boje o play-off.

Nymburk přijel bez americké opory Christiana Burnse, a tak šanci v základní sestavě dostal zkušený Luboš Bartoň a od začátku patřil k lídrům. Českému mistrovi vycházela i obrana a následně přechod do rychlého protiútoku, a tak získal už v první čtvrtině náskok devíti bodů.

Ve druhé části ztráta domácích narostla až na 13, ale závěr poločasu Nymburku příliš nevyšel hlavně v obraně a dovolil Minsku přiblížit se na čtyři body.

Do druhé půle nastoupili hosté se zlepšenou obranou. Čtyři minuty nedovolili soupeři ani bod a sami předvedli šňůru 11:0. Minsk ještě zabojoval, ale Nymburk od 26. minuty zápas kontroloval a dovedl ho k přesvědčivému vítězství.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 19 body reprezentant Vojtěch Hruban. O bod méně přidal americký pivot Garrett Stutz. Bartoň se blýskl čtyřmi trojkami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články