Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Nymburk proti Haifě zabojoval v závěru a drží šanci na postup v EP

Praha - Basketbalisté Nymburku porazili v 5. kole Evropského poháru Maccabi Haifa 68:53 a udrželi naději na postup do play off. Český mistr sice v pražské Tipsport Areně až do poslední čtvrtiny prohrával, po velkém obratu si ale vybojoval možnost zahrát si v posledním zápase skupiny K proti Sieně o čtvrtfinálovou účast.

Po vyrovnané první čtvrtině, kterou Nymburk vyhrál o jediný bod, se ve druhé domácím přestalo dařit střelecky a Maccabi dokonce v jednu chvíli vedlo o 17 bodů. Na poločasovou pauzu český celek odešel za nepříznivého stavu 21:32.

Po přestávce, během které se na palubovce dočkal gratulace k nedávným sedmdesátinám někdejší slavný československý reprezentant Jiří Zídek starší, Nymburk nastoupil jako vyměněný. Díky dvěma rychlým trojkám Vojtěcha Hrubana dokázal snížit a i přes menší zaváhání zhruba v polovině třetí čtvrtiny držel se soupeřem krok a do závěrečného dějství nastoupil jen se tříbodovým mankem.

Velký obrat Nymburk dokonal v poslední čtvrtině, ve které dovolil soupeři vstřelit pouhé dva body a sám jich naopak nastřílel dvacet. O postup si tak český celek zahraje proti Sieně a za předpokladu, že Maccabi prohraje s Chimki Moskva, může mu v Itálii stačit i porážka o dva body.

Evropský pohár basketbalistů - osmifinálová skupina K, 5. kolo:

ČEZ Basketball Nymburk - Maccabi Haifa 68:53 (11:10, 21:32, 48:51) Nejvíce bodů: Simmons 16, Ilievski 13, Mahalbašič 12, Hruban 10 - Jivzori 13, Smith 11, Roth 9. Rozhodčí: Taurino (It.), Biricik (Tur.), Perea (Šp.). Fauly: 15:23. Trestné hody: 20/12 - 7/3. Trojky: 8:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články