Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk prosvištěl do finále NBL, Ostravu ve čtvrtém duelu přejel o 29 bodů

Nymburští basketbalisté jsou prvním finalistou ligového play-off. V Ostravě osmnáctinásobní šampioni zvítězili 86:57 a sérii vyhráli v nejkratším možném čase 4:0 na zápasy. Ve finále, v němž loni chyběli po 21 letech, narazí Středočeši na vítěze severočeského souboje mezi vicemistrem Děčínem a Ústím nad Labem. Tato semifinálová série bude v sobotu pokračovat na stavu 2:2. Přímé přenosy vysílá ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ostrava – Nymburk

Ostrava, která vstupovala do play-off až z devátého místa po nadstavbové části, vyřadila ve čtvrtfinále senzačně v šesti zápasech obhájce titulu Opavu. Na dřívějšího hegemona domácí soutěže už nestačila.

Na úvodní trestné hody svého bývalého hráče Sukhmaila Mathona ještě Ostravané odpověděli, ale v dalším průběhu utkání už vedli jen favorizovaní hosté. Domácí s nimi tentokrát drželi krok tři čtvrtiny, v poslední části ale zcela odpadli a tento úsek prohráli 3:23.

"Naše obrana dnes nebyla tak konzistentní, což mě trochu frustrovalo. Ale hráči to pochopili a ve chvíli, kdy v obraně přidali, se to utkání zlomilo. Během krátké chvíle jsme náskok tří bodů navýšili na dvacet a hráči odvedli dobrý výkon," řekl po zápase trenér Nymburka Francesco Tabellini, kterému po čtvrtečním zranění chyběl reprezentační rozehrávač Ondřej Sehnal.

Ty Gordon pomohl hostům k vítězství 16 body. Za Novou huť dali po deseti bodech Dominik Heinzl a Elyjah Williams. Nymburk předčil soupeře na doskoku jednoznačně 50:32, pod košem vládl zejména Mathon s deseti doskoky.

Trenér Ostravy Adam Choleva si posteskl nad absencí důležitých hráčů. "Nám setnul hlavu už začátek série, do které jsme šli bez Michala Svobody, a hned se zranil Rhodes. Pak jsme měli menší rotaci a sebralo nám to sebevědomí," konstatoval. "Dnes jsme na začátku čtvrté čtvrtiny nakupili mnoho chyb. Ani jsme se nedokázali postavit do útoku, tam jsme to ztratili. Soupeř odskočil a bylo po zápase i sérii," dodal.

Nyní se Ostrava, která byla v semifinále po 11 letech, musí připravit na boj o třetí místo. "Máme o co hrát, protože medaile tu nebyla dlouho a moc ji chceme," řekl Choleva. "Pro nás je to jak finále a půjdeme do toho s velkým odhodláním jako proti Opavě," uvedl ostravský rozehrávač Matej Majerčák, jenž dnes zaznamenal sedm bodů a pět asistencí.

Ostrava – Nymburk 57:86 (19:21, 36:46, 54:63)

Nejvíce bodů: Heinzl a Williams po 10, Michal Svoboda 9  Gordon 16, Stephens 12, Bohačík 11. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články