Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk prohrál s Římem 72:78 a musí vyhrát nad Sevillou

Řím Basketbalisté Nymburka prohráli v Evropském poháru na hřišti favorizovaného Virtusu Řím 72:78, i když ještě 48 vteřin před koncem vedli. O postup tak budou muset bojovat v posledním kole. Pokud ve středu uspěje Charleroi na palubovce Oldenburgu, Nymburk bude muset v posledním kole vyhrát doma nad Sevillou, ani pak ale nebude mít postup ve vlastních rukou. Pro českého mistra to byla pátá mezinárodní porážka za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Virtus Řím - ČEZ Basketbal Nymburk

Oproti předchozím nevydařeným zápasům tentokrát předvedl Nymburk slibný výkon, na bývalý euroligový celek to však nestačilo. Obrana Římanů byla velmi agresivní a často nutila hosty jen k akcím jeden na jednoho. Naopak v útoku se domácím i za cenu chyb dařilo dosahovat snadných bodů z protiútoků a zpod koše a rychle získali dvouciferné vedení 16:6.

Nymburku pomohl příchod Pavla Houšky, který patřil k hlavním tahounům už v prvním vzájemném utkání. Tentokrát šesti body nastartoval spoluhráče k obratu na 18:20. Jenže Římané znovu zabrali v obraně a v poločase měli náskok sedmi bodů. Přispěla k tomu i hezká individuální akce hlavní hvězdy Brandona Triche v posledních sekundách.

A když druhou půli začali domácí přesným ostřelováním košem za tři body, zdály se šance Nymburku na zvrat malé. Ale hosté se nevzdali, výrazně přidali v obraně, nutili domácí k chybám a postupně začali dvouciferné manko umazávat. Znovu u toho byl Houška a další čeští reprezentanti.

Do poslední části šel Nymburk jen se ztrátou tří bodů, navíc po protiútoku se z dálky trefil velmi dobře hrající Chester Simmons a srovnal na 56:56. Chvíli nato se Simmons znovu trefil za tři body a dokonce poslal hosty do vedení. A po další trojce Luboše Bartoně vedl Nymburk už o šest bodů.

Řím se však znovu chytil agresivním presingem, kterým donutil k chybám při rozehrávce i zkušené Jiřího Welsche a Bartoně. Výsledkem byla domácí šňůra 9:0 a opět vedení Virtusu. Petr Benda sice skvělou obranou vykřesal naději a Nymburk ještě 48 vteřin před koncem vedl o bod, jenže v koncovce znovu ztratil míč při rozehrávce a Řím vydřel výhru, která mu zajistila prvenství ve skupině.

Virtus Řím - Nymburk 78:72 (18:14, 42:35, 56:53)

Nejvíce bodů: Jones 19, Gibson a Stipčevič po 12, Triche 11 - Simmons 20, Houška 17, Raivio 11, Burns 7. Fauly: 15:19. Trestné hody: 12/10 - 4/4. Trojky: 8:10. Doskoky: 31:24.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články